Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 19.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 446 60 0 0 446 60 13%
2 ЦЈЗ Скопје 24 1 0 0 24 1 4%
3 Авицена 263 10 0 0 263 10 4%
4 Биотек 337 14 0 0 337 14 4%
5 Жан Митрев Клиника 233 7 0 0 233 7 3%
6 Систина 145 6 0 0 145 6 4%
8 МАНУ 90 15 0 0 90 15 17%
9 Судска медицина 8 0 0 0 8 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 76 4 0 0 76 4 5%
11 КИБФС 14 1 0 0 14 1 7%
12 ГАК 17 0 0 0 17 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1653 118 0 0 1653 118 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 55 22 5556 899,5 228 36,9 4,1% 4379 949
2 Куманово 12 11 1324 927,9 59 41,3 4,5% 963 302
3 Дебар 1 228 821,5 7 25,2 3,1% 153 68
4 Штип 5 1 11 1078 2046,6 20 38,0 1,9% 815 243
5 Прилеп 9 382 400,8 24 25,2 6,3% 307 51
6 Тетово 6 1 1161 581,2 75 37,5 6,5% 926 160
7 Струга 1 1 37 530 781,1 47 69,3 8,9% 345 138
8 Велес 2 3 249 375,8 14 21,1 5,6% 208 27
9 Битола 1 6 188 184,5 6 5,9 3,2% 119 63
10 Охрид 3 13 318 566,8 10 17,8 3,1% 246 62
11 Кавадарци 4 11 165 383,4 2 4,6 1,2% 64 99
12 Гостивар 2 1 689 575,3 29 24,2 4,2% 363 297
13 Гевгелија** 31 90,1 0 0,0 0,0% 18 13
14 Струмица 1 55 58,1 3 3,2 5,5% 26 26
15 Крива Паланка 2 32 133,8 0 0,0 0,0% 25 7
16 Радовиш 38 116,5 1 3,1 2,6% 27 10
17 Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 13 1
18 Кочани 1 129 268,9 4 8,3 3,1% 97 28
19 Пробиштип 1 72 470,6 0 0,0 0,0% 52 20
20 Демир Хисар 3 60 716,2 1 11,9 1,7% 26 33
21 Македонски Брод 65 580,5 3 26,8 4,6% 26 36
22 Пехчево 8 160,2 0 0,0 0,0% 6 2
23 Берово 1 18 138,4 2 15,4 11,1% 7 9
24 Валандово 7 59,1 0 0,0 0,0% 6 1
25 Виница 3 4 61 314,0 0 0,0 0,0% 19 42
26 Делчево*** 2 20 83,2 1 4,2 5,0% 4 15
27 Кратово 1 16 167,2 0 0,0 0,0% 14 2
28 Свети Николе 1 265 1291,9 1 4,9 0,4% 208 56
29 Кичево 4 5 251 439,2 10 17,5 4,0% 126 115
30 Ресен 146 892,9 4 24,5 2,7% 141 1
31 Неготино* 36 153,4 1 4,3 2,8% 23 12
Вкупно 118 3 127 13194 637,6 554 26,8 4,2% 9752 2888
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 7 од Богданци
***6 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 132493 13194 4982 24 127511 13170
1 ИЈЗ – Вирусологија 63006 7383 3226 22 59780 7361
2 ЦЈЗ Скопје 1729 192 0 0 1729 192
3 Авицена 9968 980 0 0 9968 980
4 Биотек 11872 617 0 0 11872 617
5 Жан Митрев Клиника 17763 1235 0 0 17763 1235
6 Систина 12640 667 0 0 12640 667
7 Лаор 124 25 0 0 124 25
8 МАНУ 10417 1546 1756 2 8661 1544
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 407 7 0 0 407 7
11 ЦЈЗ Битола 2636 363 0 0 2636 363
12 КИБФС 670 77 0 0 670 77
13 ГАК 499 14 0 0 499 14
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
Чаир 133
Гази Баба 121
Аеродром 118
Карпош 91
Кисела Вода 89
Центар 88
Бутел 71
Ѓорче Петров 66
Шуто Оризари 47
Студеничани 30
Сарај 26
Арачиново 19
Илинден 12
Сопиште 11
Чучер Сандево 7
Петровец 7
Зелениково 6
странец 4
(blank) 3
Grand Total 949