Видео: Дебелината како ризик фактор

Во пресрет на Светскиот ден за борба против дебелината, слушнете ги советите на нашиот експерт д-р Игор Спироски.  Извор: Телма Тв, 29.09.2017, Телма амбуланта Тема: Дебелината како ризик фактор Научен сор. д-р сци Игор Спироски – специјалист по хигиена и…

Прочитај Повеќе

76% ОД СМРТНИТЕ СЛУЧАИ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ РЕЗУЛТАТ НА РАК ИЛИ СРЦЕВИ И МОЗОЧНИ УДАРИ

Тема: 76% ОД СМРТНИТЕ СЛУЧАИ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ РЕЗУЛТАТ НА РАК ИЛИ СРЦЕВИ И МОЗОЧНИ УДАРИ Научен сор. д-р сци Игор Спироски – специјалист по хигиена и здравствена екологија Извор: Сител ТВ

Прочитај Повеќе

Видео: МИЈТЕ ГИ РАЦЕТЕ ЗА ДА СЕ ЗАШТИТИТЕ ОД БАКТЕРИИ!

Стручниот тим на Институтот за јавно здравје на РМ на барање од екипата на 360 степени  која се емитува на Алсат, во интерес на здравјето на населението направи исклучок  и учествуваше во реализирање на прилогот Малите валкани тајни на нашите раце.…

Прочитај Повеќе