Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 06.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 90 22 0 0 90 22 24%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
4 Биотек 57 0 0 0 57 0 0%
5 Жан Митрев Клиника 145 10 0 0 145 10 7%
6 Систина 146 2 0 0 146 2 1%
7 Лаор 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 27 0 0 0 27 0 0%
11 КИБФС 7 2 0 0 7 2 29%
12 ГАК 12 1 0 0 12 1 8%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 484 37 0 0 484 37 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 9 1 171 6123 991,3 247 40,0 4,0% 5285 591
2 Куманово 15 1540 1079,3 64 44,9 4,2% 1228 248
3 Дебар 1 261 940,4 12 43,2 4,6% 220 29
4 Штип 10 1182 2244,0 23 43,7 1,9% 1063 96
5 Прилеп 5 15 525 550,8 30 31,5 5,7% 353 142
6 Тетово 3 2 1254 627,7 78 39,0 6,2% 1051 125
7 Струга 1 595 876,9 50 73,7 8,4% 481 64
8 Велес 6 278 419,6 14 21,1 5,0% 244 20
9 Битола 2 225 220,8 6 5,9 2,7% 179 40
10 Охрид 360 641,6 11 19,6 3,1% 304 45
11 Кавадарци 4 190 441,5 2 4,6 1,1% 141 47
12 Гостивар 1 1 2 823 687,2 41 34,2 5,0% 648 134
13 Гевгелија** 12 2 73 212,3 0 0,0 0,0% 27 46
14 Струмица 1 83 87,6 3 3,2 3,6% 49 31
15 Крива Паланка 1 60 250,9 2 8,4 3,3% 39 19
16 Радовиш 1 46 141,1 1 3,1 2,2% 38 7
17 Крушево 17 178,4 2 21,0 11,8% 14 1
18 Кочани 1 160 333,5 4 8,3 2,5% 123 33
19 Пробиштип 1 3 90 588,2 0 0,0 0,0% 75 15
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 56 2
21 Македонски Брод 77 687,7 4 35,7 5,2% 63 10
22 Пехчево 3 38 761,1 0 0,0 0,0% 10 28
23 Берово 5 68 523,0 2 15,4 2,9% 25 41
24 Валандово 9 75,9 0 0,0 0,0% 7 2
25 Виница 1 82 422,1 1 5,1 1,2% 53 28
26 Делчево*** 1 1 103 428,4 2 8,3 1,9% 24 77
27 Кратово 1 23 240,4 0 0,0 0,0% 16 7
28 Свети Николе 8 301 1467,4 1 4,9 0,3% 263 37
29 Кичево 1 1 286 500,4 14 24,5 4,9% 227 45
30 Ресен 147 899,0 5 30,6 3,4% 142 0
31 Неготино* 1 48 204,5 2 8,5 4,2% 38 8
Вкупно 37 6 251 15127 731,1 623 30,1 4,1% 12486 2018
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 11 од Богданци, 12 странски државјани
***26 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 158003 15127 4982 24 153021 15103
1 ИЈЗ – Вирусологија 70786 8424 3226 22 67560 8402
2 ЦЈЗ Скопје 1949 218 0 0 1949 218
3 Авицена 13257 1107 0 0 13257 1107
4 Биотек 15483 744 0 0 15483 744
5 Жан Митрев Клиника 21135 1406 0 0 21135 1406
6 Систина 16343 759 0 0 16343 759
7 Лаор 949 52 0 0 949 52
8 МАНУ 11519 1761 1756 2 9763 1759
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 501 7 0 0 501 7
11 ЦЈЗ Битола 3739 435 0 0 3739 435
12 КИБФС 842 101 0 0 842 101
13 ГАК 738 25 0 0 738 25
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
image.png