Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 11.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 394 64 0 0 394 64 16%
2 ЦЈЗ Скопје 26 5 0 0 26 5 19%
3 Авицена 257 8 0 0 257 8 3%
4 Биотек 179 7 0 0 179 7 4%
5 Жан Митрев Клиника 191 11 0 0 191 11 6%
6 Систина 157 10 0 0 157 10 6%
7 Лаор 68 3 0 0 68 3 4%
8 МАНУ 133 24 0 0 133 24 18%
9 Судска медицина 22 0 0 0 22 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 26 6 0 0 26 6 23%
11 КИБФС 31 2 0 0 31 2 6%
12 ГАК 23 0 0 0 23 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1507 140 0 0 1507 140 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 43 1 66 6292 1018,7 249 40,3 4,0% 5477 566
2 Куманово 10 8 1589 1113,6 64 44,9 4,0% 1310 215
3 Дебар 3 268 965,6 13 46,8 4,9% 220 35
4 Штип 4 9 1204 2285,8 24 45,6 2,0% 1104 76
5 Прилеп 9 1 7 551 578,1 34 35,7 6,2% 384 133
6 Тетово 12 1 8 1291 646,3 81 40,5 6,3% 1090 120
7 Струга 7 620 913,8 52 76,6 8,4% 508 60
8 Велес 2 3 285 430,1 14 21,1 4,9% 255 16
9 Битола 3 3 244 239,4 6 5,9 2,5% 191 47
10 Охрид 1 1 389 693,3 15 26,7 3,9% 315 59
11 Кавадарци 3 198 460,1 2 4,6 1,0% 169 27
12 Гостивар 9 1 8 847 707,2 44 36,7 5,2% 706 97
13 Гевгелија** 2 1 82 238,4 0 0,0 0,0% 35 47
14 Струмица 11 1 101 106,6 4 4,2 4,0% 53 44
15 Крива Паланка 1 80 334,5 2 8,4 2,5% 42 36
16 Радовиш 2 52 159,5 1 3,1 1,9% 40 11
17 Крушево 18 188,9 2 21,0 11,1% 14 2
18 Кочани 5 2 184 383,6 4 8,3 2,2% 130 50
19 Пробиштип 2 94 614,3 0 0,0 0,0% 77 17
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 56 2
21 Македонски Брод 1 3 84 750,2 5 44,7 6,0% 67 12
22 Пехчево 1 42 841,2 0 0,0 0,0% 15 27
23 Берово 72 553,7 2 15,4 2,8% 37 33
24 Валандово 11 92,8 0 0,0 0,0% 8 3
25 Виница 3 91 468,4 1 5,1 1,1% 59 31
26 Делчево*** 2 5 124 515,7 3 12,5 2,4% 39 82
27 Кратово 24 250,8 0 0,0 0,0% 19 5
28 Свети Николе 3 5 307 1496,7 1 4,9 0,3% 285 21
29 Кичево 2 290 507,4 14 24,5 4,8% 239 37
30 Ресен 2 151 923,4 5 30,6 3,3% 142 4
31 Неготино* 1 49 208,8 2 8,5 4,1% 42 5
Вкупно 140 4 134 15694 758,5 646 31,2 4,1% 13128 1920
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 12 од Богданци, 12 странски државјани
***27 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 164639 15694 4982 24 159657 15670
1 ИЈЗ – Вирусологија 72481 8643 3226 22 69255 8621
2 ЦЈЗ Скопје 2056 240 0 0 2056 240
3 Авицена 14438 1146 0 0 14438 1146
4 Биотек 16357 785 0 0 16357 785
5 Жан Митрев Клиника 21968 1450 0 0 21968 1450
6 Систина 17118 802 0 0 17118 802
7 Лаор 1200 65 0 0 1200 65
8 МАНУ 12084 1872 1756 2 10328 1870
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 564 7 0 0 564 7
11 ЦЈЗ Битола 3899 459 0 0 3899 459
12 КИБФС 902 110 0 0 902 110
13 ГАК 810 27 0 0 810 27
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png