Pasqyrë e gjendjes epidemiologjike me HIV-in në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe rezultatet e arrira në pajtim me Programin për mbrojtjen e popullatës nga HIV për vitin 2019 (deri më 1 dhjetor)

Fakte për HIV-in në rrafsh botëror   37,9 milionë njerëz në mbarë botën jetojnë me HIV 1,7 milionë janë fëmijë nën moshën 15 vjet 1,7 milionë janë raste të reja të infektuar në vitin 2018. 160000 fëmijë janë infektuar me…

Continue Reading

GRIPI DHE VAKSINIMI

ÇFARË ËSHTË GRIPI DHE KUSH ËSHTË MË I RREZIKUAR NGA KOMPLIKIMET?   Gripi është një sëmundje e shkaktuar nga virusi i gripit dhe atakon traktin e sipërm të frymëmarrjes: hundën dhe fytin dhe në forma më të rënda dhe rrugët…

Continue Reading