Dje, sekretari i përgjithshëm i OBSH-së shpalli pandemi të COVID-19.

Sipas të dhënave të fundit të publikuara nga OBSH, deri më 11.03.2020:

Numri i rasteve të konfirmuara në rrafsh global – 118.326 (4.627 raste të reja)

Numri i rasteve të vdekjes në mbarë botën – 4.292 (280 të reja)

 

Kinë

Numri i rasteve të konfirmuara – 80.955 (31  raste të reja)

Numri i rasteve të vdekjes – 3.162 (22 raste të reja)

Vende të tjera

Numri i rasteve të konfirmuara – 37.371 (4.596 raste të reja)

Numri i vendeve të prekura – 1130 (258 të reja)

Numri i rasteve të vdekjes – 113 (4 raste të reja)

 

Republika e Maqedonisë së Veriut

Numri i rasteve të konfirmuara – 9 (4 të importuara dhe 5 me përhapje lokale)

Numri i ditëve nga rasti i fundit i konfirmuar – 0

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 2 raste të reja me COVID-19, të konfirmuara në 11.03.2020.

Bëhet fjalë për dy raste që kanë lidhshmëri epidemiologjike me dy rastet e para, ciftin në Dibër.

Vlerësimi i rrezikut nga OBSH-ja

Kinë – shumë i lartë

Nivel rajonal – shumë i lartë

Nivel global – shumë i lartë

 

 Tabela – shtete dhe territore me raste të regjistruara të sëmundjes dhe raste të regjistruara të vdekjes nga COVID-19 deri më 11.03.2020

Burimi: OBSH

 

UDHËZIME DHE REKOMANDIME PËR POPULLATËN

Nëse keni pyetje të tjera në lidhje me sëmundjen, mund të kontaktoni numrat e telefonave në vazhdim:

QSHP  Manastir                         071 261 330

QSHP  Veles                           071 219 278

NJR Gjevgjeli                     078 545 444

QSHP  Koçan                        071 373 913

QSHP  Kumanovë                   070 215 851

QSHP  Ohër                          070 723 029

QSHP  Prilep                       076 475 747

QSHP  Shkup                         071 289 614

QSHP  Strumicë                   072 235 543

QSHP  Tetovë                         075 240 464

NJR Gostivar                       076 365 161

QSHP  Shtip                            078 365 613

ISHP  Shkup                         078 387 194

SHSH Alo Doktor              02/15 123