Fruthi dhe si të mbrohemi

флаер (албански)

 

 Çfarë din për GRIPIN? Si të mbrohesh më mirë? Vaksinohu!

Rekomandime për mbrojtje nga gripi për popullatën në përgjithësi – shkarko flaerin (PDF)
Rekomandime për mbrojtje nga gripi për popullatën e moshuar (mbi 65 vjet)  – shkarko flaerin (PDF)
Кампања за јакнење на свеста за грипот 2018 / Fushatë për të rritur ndërgjegjësimin për gripin 2018

Punëtorët shëndetësor – shakarko flaerin (PDF)
Gratë shtatzëna – shakarko flaerin (PDF)
Të moshuarit (mbi 65 vjet) – shakarko flaerin (PDF)
Njerëzit me probleme shëndetësore – shakarko flaerin (PDF)

Vaksinimi kundër gripit është i sigurt – shkarko posterin (PDF)

7 Prilli – Dita Botërore e shëndetit

Rekomandime për parandalimin e depresionit

DITA BOTЁRORE E UJIT – 2017

DITA BOTЁRORE E UJIT – ppt

Flyer 

 

4 SHKURTI – DITA BOTËRORE E LUFTËS KUNDËR KANCERIT

 FLAER 1

 FLAER 2

Masa preventive gjatë valës të të ftohtit

KËSHILLA PËR PERIUDHËN ME TEMPERATURA TË ULËTA-(maq) – PDF

KËSHILLA PËR MJEKËT AMË (maq) – PDF

KËSHILLA PËR POPULLATËN (maq) – PDF

KËSHILLA PËR PUNONJËSIT (maq) – PDF

KËSHILLA PËR MJEKËT AMË (alb)-PDF

KËSHILLA PËR POPULLATËN (alb) – PDF

KËSHILLA PËR PUNONJËSIT (alb) – PDF

29 SHTATORI – DITA BOTËRORE E ZEMRËS

broshurë 1

broshurë 2

26 shtatori – DITA BOTËRORE E KONTRACEPSIONIT

 FLAER NË PDF

 

Dita botërore pa duhan 2016: Përgatituni për paketim të unifikuar të cigareve

BROSHURA NË PDF

FLAER NË PDF

10 maji – Dita Botërore e aktivitetit fizik

PDF Broshurë për aktivitetin fizik

PDF Flaer për aktivitetin fizik

 

5 Maji – Dita Botërore e higjienës së duarve

BROSHURA 1

7 Prilli 2016 Dita botërore e shëndetit

Foto 1 – Dita botërore e shëndetit

Foto 2 – Dita botërore e shëndetit

Dita botërore e ujit – 2016

Prezantim për Ditën Botërore të ujit

Flaer për Ditën Botërore të ujit

Video për Ditën Botërore te ujit

Rezultate nga Studimi për të ushqyerit e popullatës në Republikën e Maqedonisë

DOKUMENT PDF

Virusi ZIKA

BROSHURA 1 – Informacion për popullatën

BROSHURA 2 – Këshilla praktike për udhëtarët

MESAZHE TË PËRGJITHSHME PËR KANCERIN

 DOKUMENT NË PDF 1

DOKUMENT NË PDF 2

DOKUMENT NË PDF 3

FAKTE PËR INFEKSIONIN VIRUSAL ZIKA

DOKUMENT NË PDF – ZIKA – MATERIAL EDUKATIV PËR POPULLATËN

DOKUMENT NË PDF – ZIKA – MATERIAL EDUKATIV PËR PUNONJËSIT SHËNDETËSOR

DOKUMENT NË PDF – LISTA E VENDEVE ME RASTE AUTOKTONE TË ZIKA

Informacion për gripin

Publikuar më: 06/11/ 2015

BROSHURË NË PDF – Vaksinohuni kundër gripit nëse jeni mbi 65 vjet

BROSHURË NË PDF – Vaksinohuni kundër gripit nëse keni probleme me shëndetin

BROSHURË NË PDF – Mbroni veten dhe pacientët tuaj nga gripi

BROSHURË NË PDF – Gripi dhe shtatzënia

 

MËSO PËR ZBULIMIN E HERSHËM TË KANCERIT NË ZORRËN E TRASHË!

Publikuar më: 24 /09/ 2015

BROSHURA NË PDF

PARANDALIMI I KANCERIT TË QAFËS SË MITRËS ME TESTIN E DUHUR NË KOHËN E DUHUR!

Publikuar më: 15/10/ 2015

BROSHURA NË PDF

“Dhuro organ, shpëto jetë”

Publikuar më: 15/10/ 2015

BROSHURA NË PDF

29 SHTATORI – DITA BOTËRORE E ZEMRËS

Publikuar më: 24 /09/ 2015

BROSHURA 1 NË PDF:

BROSHURA 2 NË PDF:

SHKARKO PREZENTIMIN PPT:

Pasojat nga përmbytjet: gjithçka që duhet të dini për ta mbrojtur shëndetin tuaj

Publikuar më: 06 /08/ 2015

Zbrite dokumentin në PDF:

Këshilla se si duhet të kujdesemi për ushqimin në ditët e nxehta të verës

Publikuar më: 22 /07/ 2015

DOKUMENT PDF

31 Мајi , Dita Botërore e luftës kundër duhanit

Publikuar më: 27 maјi, 2015

DOKUMENT PDF

LËVIZ PËR SHËNDET!

Publikuar më: 6 maјi, 2015

DOKUMENT PDF PËR AKTIVITETIN FIZIK

Dita Botërore e Shëndetit – 7 Prill 2015

Publikuar më: 31 mars, 2015

BROSHURA 1 NË PDF: USHQIM I SIGURT, NGA ARA DERI TE TRYEZA

BROSHURA 2 NË PDF: SA I SIGURT ËSHTË USHQIMI JUAJ?

BROSHURA 3 NË PDF: PESË ÇELËSA PËR USHQIM TË SIGURT

 

Material edukativ për tulareminë

Publikuar më: 24 SHKURT, 2015

DOKUMENT PDF PËR TULAREMINË – MATERIAL EDUKATIV PËR POPULLATËN

DOKUMENT PDF PËR TULAREMINË – PROTOKOLL PËR VEPRIM PËR MJEKËT AMË

Dita botërore e ujit 2015 – UJI DHE ZHVILLIMI I QËNDRUESHËM

Publikuar më: 24 SHKURT, 2015

DOKUMENT PDF PËR Dita botërore e ujit 2015 

Të ushqyerit e pacientëve të sëmurë nga kanceri

Zbrit borshurën (PDF)

Shëndet=Aktivitet fizik

Zbrit borshurën (PDF)

Të ushqyerit dhe procesi i shërimit të plagëve

Zbrit borshurën (PDF)

Të ushqyerit për fëmijët e shkollave fillore

Zbrit borshurën (PDF)

Të mplakemi shëndetshëm

Zbrit borshurën (PDF)

Hipersensitiviteti dhe alergjitë nga ushqimi

Zbrit borshurën (PDF)

 

PARANDALIMI I KANCERIT TË QAFËS SË MITRËS ME TESTIN E DUHUR NË KOHËN E DUHUR!

Zbrit borshurën (PDF)

MËSO PËR ZBULIMIN E HERSHËM TË KANCERIT NË ZORRËN E TRASHË!

Zbrit borshurën (PDF)

BËNI KONTROLL MAMOGRAFIK PËR ZBULIMIN E HERSHËM TË KANCERIT TË GJIRIT!

Zbrit borshurën (PDF)

Informacione dhe këshilla për prindërit e ri

Zbrit borshurën (PDF)

 

FUSHATA : PËRDORIMI RACIONAL I ANTIBIOTIKËVE (29.09-27.10)

Publikuar më: 26 shtator, 2014

FLER PDF PËR MJEKËT

FLAER PDF PËR POPULLATËN

FLAER PDF PËR FARMACITË

 

DITA BOTËRORE E ZEMRËS 29 SHTATORI 2014      

Publikuar më: 26 shtator, 2014

Flaer MK (PDF)

Flaer ALB (PDF)

 Gjendja me sëmundjet e qarkullimit të gjakut në Republikën e Maqedonisë 2011-2013 (PDF)

Gjendja me sëmundjet e qarkullimit të gjakut në Republikën e Maqedonisë në periudhën 2011-2013 (PDF)

INFORMACION PËR EBOLA-n

Publikuar më: 9 gusht, 2014

FLAER

 

SI TË PËRBALLEMI ME VALËN E TË NXEHTIT?      

Publikuar më: 7 korrik, 2014

FLAER ME INFORMACION DHE REKOMANDIME PËR POPULLATËN PËR MËNYRAT E PËRBALLJES ME VALËN E TË NXEHTIT

FLAER ME INFORMACION DHE REKOMANDIME PËR MJEKËT AMË PËR MËNYRAT E PËRBALLJES ME VALËN E TË NXEHTIT

FLAER ME INFORMACION DHE REKOMANDIME PËR PUNONJËSIT PËR MËNYRAT E PËRBALLJES ME VALËN E TË NXEHTIT

FLAER ME INFORMACION DHE REKOMANDIME  PËR INSTITUCIONET SOCIALE DHE SHËNDETËSORE PËR MËNYRAT E PËRBALLJES ME VALËN E TË NXEHTIT

 

JAVA EVROPIANE E IMUNIZIMIT     

Publikuar më: 15 prill, 2014

FLAER ME INFORMACION PËR JAVËN EVROPIANE TË IMUNIZIMIT

 

HIGJIENA E DUARVE ËSHTË NJË ZGJIDHJE E THJESHTË DHE EFIKASE PËR ZVOGËLIMIN E PËRHAPJES SË INFEKSIONEVE     

Publikuar më: 8 mај, 2014

Flaer

Flaer Аl.

Poster 1

Poster 2

 

SËMUNDJET TË CILAT PËRCILLEN PËRMES VEKTORËVE DHE PARANDALIMI I TYRE        

Publikuar më:  7 prill, 2014

DOKUMENT ME INFORMACION PËR SËMUNDJET TË CILAT PËRCILLEN PËRMES VEKTORËVE DHE PARANDALIMIN E TYRE

 

MARSI – MUAJI I LUFTËS KUNDËR KANCERIT TË ZORRËS SË TRASHË      

Publikuar më: 28 SHKURT, 2014

FLAER ME INFORMACION PËR PARANDALIMIN E KANCERIT TË ZORRËS SË TRASHË

 

SHËNIMI I JAVËS EVROPIANE TË PARANDALIMIT TË KANCERIN NË QAFËN E MITRËS, 20-26 JANAR 2014          

Publikuar më: 16 janar, 2014

DOKUMENT PËR GJENDJEN DHE REZULTATET E ARRITURA ME SKRINING-UN E QAFËS TË MITRËS TEK GRATË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË NË MOSHË NGA  36-48 VJET NË VITIN 2013

 

18 NËNTORI – DITA EVROPIANE E PËRDORIMIT RACIONAL TË ANTIBIOTIKËVE

Publikuar më: 18 nëntor, 2013

Flaer

Këshilla të përkohshme për udhëtarët në lidhje me Sindromin respirator të Lindjes së afërt korona virusi

Publikuar më: 30 korrik, 2013

Udhëzues PDF

Udhëzues për të ushqyerit të foshnjave dhe fëmijëve të vegjël

Publikuar më: 12 mars, 2013

Udhëzues për të ushqyerit të foshnjave dhe fëmijëve të vegjël (PDF)

Hapa të cilat duhet t’i ndërmerrni nëse keni simptoma të ngjashme me ato të gripit

Publikuar më: 22 janar, 2013

Hapa të cilat duhet t’i ndërmerrni nëse keni simptoma të ngjashme me ato të gripit (PDF)

Dita Evropiane  e përdorimit racional të antibiotikëve  - 18 nëntori

Publikuar më: 18 nëëtor, 2012

Flaer Dita Evropiane  e përdorimit racional të antibiotikëve  (PDF)

4 Shkurti 2012 Dita Botërore e luftës kundër kancerit

Publikuar më:4 shkurt, 2012

Gjendja me  neoplazmat malinje në Republikën e Maqedonisë dhe në botë nga viti 2001 deri në vitin 2010

INFORMACION PËR LËNDIMET NË PUNË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË 2009-2010

Publikuar më: 14, prill 2011

Informacion (PDF)