Çdo vit temperaturat e larta ndikojnë negativisht ndaj shëndetit të njeriut, sidomos ndaj shëndetit të të moshuarve, foshnjave, personave që punojnë në mjedise të hapura dhe të personave që vuajnë nga sëmundje kronike. Vapa mund të shkaktojë lodhje dhe mund t’i përkeqësojë gjendjet ekzistuese – siç janë sëmundjet kardiovaskulare, respiratore, të veshkave ose sëmundjet mendore. Ndikimet e padëshiruara të vapës ndaj shëndetit mund të parandalohen përmes praktikave të mira të shëndetit publik, njëkohësisht duke i ndjekur edhe këshillat për mbrojtje nga koronavirusi (COVID-19).

Rekomandime shëndetësore gjatë motit të nxehtë gjatë pandemisë me COVID-19 – PDF

flaer