hipertenzija

SI TË JEMI MË TË SHËNDETSHËM?

SI TA PARANDALOJMË TENSIONIN E LARTË TË GJAKUT?

  • MERRUNI ME AKTIVITET FIZIK – ECNI, VRAPONI, VALLËZONI, NOTONI. BËNI TË PAKTËN 30 MINUTA AKTIVITET FIZIK NË DITË
  • MBANI NËN KONTROLL PESHËN E TRUPIT TUAJ – PËRDORNI INDEKSIN BMI. (INDEKSIN E PESHËS TRUPORE). ARRINI VLERËN PREJ <25kg/m2
  • HANI MË SHUMË FRUTA DHE PERIME
  • MOS KONSUMONI USHQIME TË PASURA ME YNDYRNA DHE KARBOHIDRATE
  • REDUKTONI SASINË E KRIPËS – NËN 5 GRAMË NË DITË
  • REDUKTONI KONSUMIMIN E ALKOOLIT – DERI MË 2 PIJE NË DITË PËR MESHKUJT, 1 PIJE NË DITË PËR FEMRAT
  • ZVOGËLONI SASINË E KOFEINËS QË KONSUMONI
  • SHMANGNI STRESIN
  • HIQNI DORË NGA DUHANI
  • MATNI TENSIONIN TUAJ TË GJAKUT, MBAJNI NËN KONTROLL ATË, JETONI MË GJATË!

 

FLAER