13 МАРТ – СВЕТСКИ ДЕН НА БУБРЕГОТ

13 МАРТ – СВЕТСКИ ДЕН НА БУБРЕГОТ

Мисијата на Светскиот ден на бубрегот, кој се одбележува секој втор четврток во месец март, е да се зголеми свесноста за значењето на нашите бубрези за нашето севкупно здравје и да се намали честотата и последиците од болестите на бубрезите…

Прочитај Повеќе