Светски ден на водата 2018

Светски ден на водата 2018

Што е Светски Ден на Водата? Светскиот ден на водата, кој секоја година е на 22ри Март, е за фокусирање на вниманието на важноста на водата. Овогодишната тема “Природата за водата” ги истражува решенијата базирани на природата (NBS – nature…

Прочитај Повеќе
КАКО ДА СЕ ОДБЕРЕ БЕЗБЕДНА ХРАНА

КАКО ДА СЕ ОДБЕРЕ БЕЗБЕДНА ХРАНА

Одберете безбедно произведена храна која се продава во објекти кои исполнуваат услови за хигиенско чување на храната. Како на пример: пастеризирано млеко кое се чува во малопродажбата во разладен уред или стерилизирано млеко млечни производи на кои пишува дека се…

Прочитај Повеќе

СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА 2014

Секоја година Светскиот ден на водата се одржува на 22 Март во светски рамки за да се привлече вниманието за важноста на водата и за застапување на одржливо управување со водните ресурси. Прославувањето на Меѓународниот ден на водата беше препорачано…

Прочитај Повеќе