СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (6-та недела, до 10.02.2019)

Неделни податоци Во текот на 6-та недела од 2019 година (04.02-10.02.2019), во Република Македонија пријавени се 2.246 (I=108,6/100.000) случаи со симптоми на грип/ заболувања слични на грип, што е речиси 80% зголемување во споредба со минатата недела (n=1.252). Бројот на…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (4-та недела, до 27.01.2019)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на 4-та недела од 2019 година (21.01-27.01.2019), во Република Македонија пријавени се 643 (I=31,1/100.000) случаи со симптоми на грип/ заболувања слични на грип, што е зголемување за 20,2% во споредба со минатата недела. Бројот…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (3 недела, до 20.01.2019)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на 3-та недела од 2019 година (14.01-20.01.2019), во Република Македонија пријавени се 535 (I=25,9/100.000) новозаболени на групни пријави за заболени од грип/ заболувања слични на грип, што е зголемување за 90,4% во споредба со…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (2 недела, до 13.01.2019)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на 2-ра недела од 2019 година (07.01-13.01.2019), во Република Македонија пријавен е 281 (I=13,6/100.000) новозаболен на групни пријави за заболени од грип/ заболувања слични на грип, што е зголемување за 43,4% во споредба со…

Прочитај Повеќе

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2018/2019  (1 недела, до 06.01.2019)

ЕПИДЕМИОЛОШКИ НАДЗОР Неделни податоци Во текот на 1-ва недела од 2019 година (31.12.2018-06.01.2019), во Република Македонија пријавени се 196 (I=9,5/100.000) новозаболени на групни пријави за заболени од грип/ заболувања слични на грип, што е намалување за 3,0% во споредба со…

Прочитај Повеќе