Кампања под мотото “Направи го твоето соседство портокалово”  во тек на 16 денови активизам, почнувајќи од   25 Ноември- Светскиот ден за елиминирање на насилството врз жените

Кампања под мотото “Направи го твоето соседство портокалово” во тек на 16 денови активизам, почнувајќи од  25 Ноември- Светскиот ден за елиминирање на насилството врз жените

Насилството врз жените е термин кој се однесува на сите акти на насилство што примарно или исклучиво се извршени врз жени. Генералното собрание на Обединетите Нации го дефинира овој термин како “било каков чин на родово насилство кој сигурно или…

Прочитај Повеќе
АКЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА ЖЕНИ СО 14 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ КОИ ЌЕ ОДБЕРАТ СВОЈ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ ПОД МОТОТО “ИЗБЕРЕТЕ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ И СОЧУВАЈТЕ ГО ВАШЕТО СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЈЕ!”

АКЦИЈА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА БРОЈОТ НА ЖЕНИ СО 14 И ПОВЕЌЕ ГОДИНИ КОИ ЌЕ ОДБЕРАТ СВОЈ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ ПОД МОТОТО “ИЗБЕРЕТЕ МАТИЧЕН ГИНЕКОЛОГ И СОЧУВАЈТЕ ГО ВАШЕТО СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЈЕ!”

Согласно Програмата за рана детекција на малигни заболувања во Република Македонија “Сл. весник бр.17/14″ од 28.01.2014 година, потребно е спроведување на Акционен план за реализација на потребата секоја жена во Република Македонија да има матичен гинеколог подготвен од Институтот за…

Прочитај Повеќе