ЗА УБАВА НАСМЕВКА И ЗДРАВИ ЗАПЧИЊА

Колку порано започнете да се грижите за оралното здравје на вашето дете толку поздрава и поубава насмевка ќе има кога ќе порасне.    Добра орална нега за вашето дете веднаш по  раѓањето  Одржувањето на оралното здравје кај детето треба да…

Прочитај Повеќе

20 Март – СВЕТСКИ ДЕН НА ОРАЛНОТО ЗДРАВЈЕ

Здравата „уста“ е од суштинско значење за да го задржи правилното функционирање на организмот и  одржи  севкупното здравје и квалитет на животот. Оралното здравје претставува здравје на оралните ткива и ткивата кои се поврзани со нив и овозможува индивидуата да…

Прочитај Повеќе