Прес конференција – Резултати од скрининг за рак на грлото на матката во Р. Македонија

Прес конференција – Резултати од скрининг за рак на грлото на матката во Р. Македонија

На прес конференцијата одржана на 21 ноември 2018 година во Институтот за јавно здравје, беа презентирани резултати од скринингот на ракот на грлото на матката во Р. Македонија, како и податоци за морбидитет и морталитет од ова заболување во Македонија…

Прочитај Повеќе