Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Придружете се на светското движење за подобро здравје на срцето… Каде и да живеете, работите, си играте Флаер МК (PDF) Флаер АЛБ (PDF) Состојба со циркулаторни заболувања во Република Македонија 2011-2013 (PDF) Gjendja me sëmundjet e qarkullimit të gjakut ne…

Прочитај Повеќе

СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА 2014

Секоја година Светскиот ден на водата се одржува на 22 Март во светски рамки за да се привлече вниманието за важноста на водата и за застапување на одржливо управување со водните ресурси. Прославувањето на Меѓународниот ден на водата беше препорачано…

Прочитај Повеќе
13 МАРТ – СВЕТСКИ ДЕН НА БУБРЕГОТ

13 МАРТ – СВЕТСКИ ДЕН НА БУБРЕГОТ

Мисијата на Светскиот ден на бубрегот, кој се одбележува секој втор четврток во месец март, е да се зголеми свесноста за значењето на нашите бубрези за нашето севкупно здравје и да се намали честотата и последиците од болестите на бубрезите…

Прочитај Повеќе

СВЕТСКИ ДЕН НА БОРБА ПРОТИВ РАКОТ 04.02.2014

Светски ден на ракот е шанса да се подигне нашата колективна свест во име на подобрување на општото знаење околу ракот и разрешување на заблудите за болеста. На глобално ниво, фокусот е на пораките од четирите мита или заблуди. Запознајте…

Прочитај Повеќе