СЗО ја пофалува Сиера Леоне за запирање на преносот на вирусот ебола

СЗО ја пофалува Сиера Леоне за запирање на преносот на вирусот ебола

Фритаун, 7 ноември 2015 – Денес, Светската здравствена организација вели дека преносот на вирусот Ебола бил запрен во Сиера Леоне. Четириесет и два дена, што претставува два циклуси од инкубација на вирусот Ебола, поминаа од моментот кога последното лице што…

Прочитај Повеќе