Податоци за COVID-19 за 7.8.2020

  Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 8/7/2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 868 128 0 0 868 128…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 6.8.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 8/6/2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина ИЈЗ – Вирусологија 853 91 0 0 853 91 11% ЦЈЗ…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 5.8.2020

  Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 05.8.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 591 41 0 0 591 41…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 4.8.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 04.8.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 302 27 0 0 302 27 9%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 2.8.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 02.8.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 466 56 0 0 466 56 12%…

Прочитај Повеќе

Состојба со COVID-19 во Северна Македонија и светот  27.07-02.08.2020

  СОСТОЈБА СО COVID-19 ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА – 27.07-02.08.2020 Тестирани се вкупно 9.709 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање за присуство на SARS-CoV-2. Регистрирани сe вкупно 912 нови позитивни случаи од 28 градови во државата (Табела…

Прочитај Повеќе

Состојба со COVID-19 во Северна Македонија и светот 27.07-02.08.2020

СОСТОЈБА СО COVID-19 ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА – 27.07-02.08.2020 Тестирани се вкупно 9.709 материјали во лабораториите во кои се спроведува молекуларно тестирање за присуство на SARS-CoV-2. Регистрирани сe вкупно 912 нови позитивни случаи од 28 градови во државата (Табела 1),…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 1.8.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 01.8.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 1058 133 0 0 1058 133 13%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 31.7.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 31.7.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 729 80 0 0 729 80 11%…

Прочитај Повеќе

Податоци за COVID-19 за 30.7.2020

Дневно Инфо за прес! Ден на кој се однесуваат резултатите 30.7.2020 Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина 1 ИЈЗ – Вирусологија 516 65 0 0 516 65 13%…

Прочитај Повеќе