Payday Loans
  • Македонски (Macedonian)
  • Shqip(Shqiperia)
  • English (United Kingdom)
  • Институт за јавно здравје на РМ
  • Институт за јавно здравје на РМ
  • Институт за јавно здравје на РМ

Пребарување
Body Mass Index
Висина

Тежина


Има 6 гости присутни

PostHeaderIcon Институт за јавно здравје на РМ

PostHeaderIcon Прирачник безбедност и здравје на здравтвени работници професионално изложени на ебола

Известувајќи за досега незабележано голем број на заразени и починати здравствени работници од ебола, Светската здравствена организација и Меѓународната организација на трудот го објавија заедничкото соопштение за безбедноста и здравјето на здравствените работници изложени на можност за инфекција со ебола вирус.

Следејќи ги нивните најнови препораки, Институтот за јавно здравје го изработи првиот Прирачник за безбедност и здравје на работа на здравствените работници при професионална изложеност на ебола.

Повеќе...

 

PostHeaderIcon Светски ден на срцето (29 Септември 2014)

Придружете се на светското движење за подобро здравје на срцето...
Каде и да живеете, работите, си играте

Повеќе...

 

PostHeaderIcon ЕБОЛА вирусна болест (состојба 28.8.2014)

ЕБОЛА вирусна болест (состојба 28.8.2014)PDF)

 

PostHeaderIcon Информација (Тунис 15-18 септември 2014)


direktor tunis 1Во периодот од 15-18 септември 2014 година делагација од Македонија предводена од Директорот на Институтот за јавно здравје, Асс. Др. Шабан Мемети како Национално контакт лице, присуствуваше на состанок на MediPIET (Медитеранска програма за интервентна епидемиологија) кој се одржа во Тунис.

Повеќе...

 

PostHeaderIcon Досега невиден број на медицински персонал заразен со Ебола

Епидемија предизвикана од Ебола вирусот во западна Африка е без преседан на многу начини, вклучувајќи го и високиот процент на доктори, медицински сестри и други здравствени работници кои се заболени.

Повеќе...

 
Анкети
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер