Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 11/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 57 3
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 5 0
3 Авицена (скрининг) 0 0
4 Биотек (приватни) 38 2
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 52 3
6 Систина (приватни) 19 1
7 МАНУ 18 1
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 189 10
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 11/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Умрени (вкупно) Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 6 3 569 18 420 131
2 Куманово 2 410 20 344 46
3 Дебар 51 4 47 0
4 Штип 35 2 31 2
5 Прилеп 1 179 11 109 59
6 Тетово 117 9 50 58
7 Струга 67 14 49 4
8 Велес 1 108 5 53 50
9 Битола 23 2 17 4
10 Охрид 15 0 15 0
11 Кавадарци 5 1 3 1
12 Гостивар 19 2 13 4
13 Гевгелија 4 0 4 0
14 Струмица 2 0 2 0
15 Крива Паланка 6 0 4 2
16 Радовиш 4 0 4 0
17 Крушево 3 1 2 0
18 Кочани 31 2 24 5
19 Пробиштип 2 0 2 0
20 Демир Хисар 1 0 1 0
21 Македонски Брод 2 0 2 0
22 Пехчево 3 0 1 2
23 Берово 1 0 0 1
24 Валандово 1 0 0 1
25 Виница 2 0 2 0
26 Делчево 1 1 1 0 0
27 Кратово 2 0 0 2
28 Кичево 2 0 2 0
29 Неготино* 2 9 0 4 5
Вкупно 10 1 5 1674 92 1205 377
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 19430 1674
1 ИЈЗ – Вирусологија 13099 1356
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 491 33
3 Авицена (скрининг) 462 31
4 Биотек (приватни) 1071 44
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3576 160
6 Систина (приватни) 506 21
7 МАНУ 225 29