Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 11/07/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 433 68 0 0 433 68 16%
2 ЦЈЗ Скопје 36 0 0 0 36 0 0%
3 Авицена 126 18 0 0 126 18 14%
4 Биотек 85 7 0 0 85 7 8%
5 Жан Митрев Клиника 14 1 0 0 14 1 7%
6 Систина 156 18 0 0 156 18 12%
7 МАНУ 112 16 0 0 112 16 14%
8 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 ЦЈЗ Битола 29 8 0 0 29 8 28%
10 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 991 136 0 0 991 136 14%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 11/07/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 46 2 77 3848 623.0 154 24.9 4.0% 1864 1830
2 Куманово 6 1 854 598.5 44 30.8 5.2% 624 186
3 Дебар 7 151 544.0 5 18.0 3.3% 57 89
4 Штип 14 7 444 842.9 9 17.1 2.0% 263 172
5 Прилеп 1 296 310.5 20 21.0 6.8% 213 63
6 Тетово 12 15 868 434.5 63 31.5 7.3% 485 320
7 Струга 9 2 1