Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 14.07.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 521 96 0 0 521 96 18%
2 ЦЈЗ Скопје 21 1 0 0 21 1 5%
3 Авицена 163 31 0 0 163 31 19%
4 Биотек 96 3 0 0 96 3 3%
5 Жан Митрев Клиника 223 14 0 0 223 14 6%
6 Систина 160 12 0 0 160 12 8%
7 МАНУ 159 26 0 0 159 26 16%
8 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 ЦЈЗ Битола 38 14 0 0 38 14 37%
10 КИБФС 1 1 0 0 1 1 100%
11 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1382 198 0 0 1382 198 14%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 14.07.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 83 1 71 4035 653,3 158 25,6 3,9% 2073 1804
2 Куманово 12 880 616,7 44 30,8 5,0% 624 212
3 Дебар 1 154 554,9 5 18,0 3,2% 57 92
4 Штип 21 7 484 918,9 10 19,0 2,1% 279 195
5 Прилеп 2 2 304 318,9 22 23,1 7,2% 218 64
6 Тетово 9 1 12 894 447,5 65 32,5 7,3% 543 286
7 Струга 3 340 501,1 37 54,5 10,9% 137 166
8 Велес 2 1 205 309,4 13 19,6 6,3% 158 34
9 Битола 11 1 84 82,4 2 2,0 2,4% 42 40
10 Охрид 3 230 409,9 6 10,7 2,6% 102 122
11 Кавадарци 27 62,7 1 2,3 3,7% 7 19
12 Гостивар 10 250 208,7 16 13,4 6,4% 77 157
13 Гевгелија** 13 37,8 0 0,0 0,0% 10 3
14 Струмица 24 25,3 1 1,1 4,2% 7 16
15 Крива Паланка 19 79,4 0 0,0 0,0% 11 8
16 Радовиш 7 15 46,0 0 0,0 0,0% 4 11
17 Крушево 12 125,9 2 21,0 16,7% 3 7
18 Кочани 1 1 78 162,6 3 6,3 3,8% 63 12
19 Пробиштип 2 1 39 254,9 0 0,0 0,0% 15 24
20 Демир Хисар 3 11 131,3 0 0,0 0,0% 1 10
21 Македонски Брод 9 80,4 0 0,0 0,0% 4 5
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 5 1
23 Берово 4 30,8 1 7,7 25,0% 2 1
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 6 0
25 Виница 4 20,6 0 0,0 0,0% 3 1
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 9 94,1 0 0,0 0,0% 8 1
28 Свети Николе 27 147 716,7 0 0,0 0,0% 13 134
29 Кичево 1 1 85 148,7 2 3,5 2,4% 12 71
30 Ресен*** 2 139 850,0 3 18,3 2,2% 63 73
31 Неготино* 22 93,7 1 4,3 4,5% 18 3
Вкупно 198 4 97 8530 410,6 393 18,9 4,6% 4565 3572
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци, еден е од Дојран
***5 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престоујвал во Ресен
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 80774 8530 4982 24 75792 8506
1 ИЈЗ – Вирусологија 41676 4876 3226 22 38450 4854
2 ЦЈЗ Скопје 946 158 0 0 946 158
3 Авицена 4961 645 0 0 4961 645
4 Биотек 6498 385 0 0 6498 385
5 Жан Митрев Клиника 10805 801 0 0 10805 801
6 Систина 6725 402 0 0 6725 402
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 7367 1039 1756 2 5611 1037
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 174 5 0 0 174 5
11 ЦЈЗ Битола 789 122 0 0 789 122
12 КИБФС 53 4 0 0 53 4
13 Лаборатории од странство 5 5 0 0 5 5