Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 19.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 444 74 0 0 444 74 17%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
4 Биотек 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
5 Жан Митрев Клиника 125 12 0 0 125 12 10%
6 Систина 94 4 0 0 94 4 4%
7 МАНУ 1 1 0 0 1 1 100%
8 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 ЦЈЗ Битола 16 1 0 0 16 1 6%
10 КИБФС 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
11 ГАК 43 3 0 0 43 3 7%
12 Лаборатории од странство 1 1 0 0 1 1 100%
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 724 96 0 0 724 96 13%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 19.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 24 4 27 4297 695,7 174 28,2 4,0% 2243 1880
2 Куманово 6 2 16 912 639,2 46 32,2 5,0% 640 226
3 Дебар 173 623,3 5 18,0 2,9% 57 111
4 Штип 24 1 606 1150,5 11 20,9 1,8% 295 300
5 Прилеп 1 4 312 327,3 23 24,1 7,4% 230 59
6 Тетово 7 1 4 951 476,1 70 35,0 7,4% 582 299
7 Струга 9 370 545,3 41 60,4 11,1% 141 188
8 Велес 206 310,9 13 19,6 6,3% 163 30
9 Битола 1 89 87,3 2 2,0 2,2% 43 44
10 Охрид 6 244 434,9 7 12,5 2,9% 108 129
11 Кавадарци 1 29 67,4 1 2,3 3,4% 11 17
12 Гостивар 4 1 298 248,8 20 16,7 6,7% 82 196
13 Гевгелија** 1 19 55,2 0 0,0 0,0% 11 8
14 Струмица 3 31 32,7 2 2,1 6,5% 7 22
15 Крива Паланка 1 3 23 96,2 0 0,0 0,0% 14 9
16 Радовиш 5 23 70,5 0 0,0 0,0% 4 19
17 Крушево 13 136,4 2 21,0 15,4% 3 8
18 Кочани 2 90 187,6 3 6,3 3,3% 65 22
19 Пробиштип 43 281,0 0 0,0 0,0% 16 27
20 Демир Хисар 15 179,1 0 0,0 0,0% 2 13
21 Македонски Брод 9 80,4 0 0,0 0,0% 4 5
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 6 0
23 Берово 4 30,8 1 7,7 25,0% 2 1
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 6 0
25 Виница 5 25,7 0 0,0 0,0% 3 2
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 1 12 125,4 0 0,0 0,0% 5 7
28 Свети Николе 3 200 975,0 0 0,0 0,0% 15 185
29 Кичево 1 1 100 175,0 5 8,7 5,0% 14 81
30 Ресен*** 3 140 856,2 4 24,5 2,9% 80 56
31 Неготино* 22 93,7 1 4,3 4,5% 19 2
Вкупно 96 10 61 9249 445,2 432 20,8 4,7% 4871 3946
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**6 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 2 од Богданци и еден е странски државјанин
***5 пријавени случаи се странски државјани моментално хоспитализирани во Скопје и 1 во КБ Битола кој престојувал во Ресен
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 86543 9249 4982 24 81561 9225
1 ИЈЗ – Вирусологија 43778 5258 3226 22 40552 5236
2 ЦЈЗ Скопје 1023 163 0 0 1023 163
3 Авицена 5760 735 0 0 5760 735
4 Биотек 6928 404 0 0 6928 404
5 Жан Митрев Клиника 11674 875 0 0 11674 875
6 Систина 7409 445 0 0 7409 445
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 7736 1111 1756 2 5980 1109
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 219 6 0 0 219 6
11 ЦЈЗ Битола 933 138 0 0 933 138
12 КИБФС 259 17 0 0 259 17
13 ГАК 43 3 0 0 43 3
14 Лаборатории од странство 6 6 0 0 6 6
Дистрибуција на заболени по општини во Скопје
image.png