Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 02.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 768 90 0 0 768 90 12%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 98 8 0 0 98 8 8%
4 Биотек 90 9 0 0 90 9 10%
5 Жан Митрев Клиника 143 12 0 0 143 12 8%
6 Систина 108 12 0 0 108 12 11%
7 МАНУ 180 27 0 0 180 27 15%
8 Судска медицина 11 0 0 0 11 0 0%
9 ЦЈЗ Битола 56 7 0 0 56 7 13%
10 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1454 165 0 0 1454 165 11%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 02.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 71 2 97 3280 531,0 126 20,4 3,8% 1171 1983
2 Куманово 15 2 784 549,5 40 28,0 5,1% 512 232
3 Дебар 1 103 371,1 4 14,4 3,9% 48 51
4 Штип 10 11 365 693,0 7 13,3 1,9% 198 160
5 Прилеп 5 274 287,5 20 21,0 7,3% 206 48
6 Тетово 20 3 743 371,9 55 27,5 7,4% 282 406
7 Струга 3 1 245 361,1 32 47,2 13,1% 66 147
8 Велес 1 2 189 285,3 13 19,6 6,9% 136 40
9 Битола 3 2 57 55,9 2 2,0 3,5% 34 21
10 Охрид 10 190 338,6 5 8,9 2,6% 24 161
11 Кавадарци 21 48,8 1 2,3 4,8% 5 15
12 Гостивар 14 143 119,4 12 10,0 8,4% 47 84
13 Гевгелија** 12 34,9 0 0,0 0,0% 7 5
14 Струмица 1 16 16,9 1 1,1 6,3% 6 9
15 Крива Паланка 15 62,7 0 0,0 0,0% 6 9
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 7 73,5 1 10,5 14,3% 2 4
18 Кочани 1 73 152,2 3 6,3 4,1% 50 20
19 Пробиштип 4 24 156,9 0 0,0 0,0% 9 15
20 Демир Хисар 2 23,9 0 0,0 0,0% 1 1
21 Македонски Брод 1 6 53,6 0 0,0 0,0% 2 4
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 3 3
23 Берово 3 23,1 0 0,0 0,0% 2 1
24 Валандово 6 50,6 0 0,0 0,0% 4 2
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 4 41,8 0 0,0 0,0% 3 1
28 Свети Николе 34 165,8 0 0,0 0,0% 4 30
29 Кичево 2 40 70,0 1 1,7 2,5% 5 34
30 Ресен 5 11 116 709,4 3 18,3 2,6% 22 91
31 Неготино* 1 1 21 89,5 1 4,3 4,8% 14 6
Вкупно 165 7 128 6787 326,7 328 15,8 4,8% 2876 3583
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 64837 6787 4982 24 59855 6764
1 ИЈЗ – Вирусологија 34386 4011 3226 22 31160 3989
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 3638 468 0 0 3638 468
4 Биотек 5330 278 0 0 5330 278
5 Жан Митрев Клиника 8696 604 0 0 8696 605
6 Систина 4985 293 0 0 4985 293
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 5868 838 1756 2 4112 836
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 124 3 0 0 124 3
11 ЦЈЗ Битола 255 52 0 0 255 52
12 Лаборатории од странство 4 4 0 0 4 4
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје заклучно со вчерашниот ден
image (16)