Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 20.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 415 67 0 0 415 67 16%
2 ЦЈЗ Скопје 24 2 0 0 24 2 8%
3 Авицена 216 10 0 0 216 10 5%
4 Биотек 399 13 0 0 399 13 3%
5 Жан Митрев Клиника 320 12 0 0 320 12 4%
6 Систина 261 1 0 0 261 1 0%
8 МАНУ 76 3 0 0 76 3 4%
9 Судска медицина 15 0 0 0 15 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 71 4 0 0 71 4 6%
11 КИБФС 10 2 0 0 10 2 20%
12 ГАК 18 1 0 0 18 1 6%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1825 115 0 0 1825 115 6%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 32 2 146 5588 904,7 230 37,2 4,1% 4525 833
2 Куманово 7 15 1331 932,8 59 41,3 4,4% 978 294
3 Дебар 8 236 850,3 7 25,2 3,0% 153 76
4 Штип 14 5 1092 2073,2 20 38,0 1,8% 820 252
5 Прилеп 2 2 384 402,9 24 25,2 6,3% 309 51
6 Тетово 10 10 1171 586,2 75 37,5 6,4% 936 160
7 Струга 1 1 530 781,1 48 70,7 9,1% 346 136
8 Велес 2 251 378,8 14 21,1 5,6% 208 29
9 Битола 10 187 183,5 6 5,9 3,2% 129 52
10 Охрид 3 1 321 572,1 10 17,8 3,1% 247 64
11 Кавадарци 3 164 381,1 2 4,6 1,2% 67 95
12 Гостивар 11 10 700 584,5 29 24,2 4,1% 373 298
13 Гевгелија** 3 34 98,9 0 0,0 0,0% 18 16
14 Струмица 6 55 58,1 3 3,2 5,5% 32 20
15 Крива Паланка 3 35 146,3 0 0,0 0,0% 25 10
16 Радовиш 1 38 116,5 1 3,1 2,6% 28 9
17 Крушево 16 167,9 2 21,0 12,5% 13 1
18 Кочани 1 130 271,0 4 8,3 3,1% 97 29
19 Пробиштип 1 3 73 477,1 0 0,0 0,0% 55 18
20 Демир Хисар 3 60 716,2 1 11,9 1,7% 29 30
21 Македонски Брод 65 580,5 3 26,8 4,6% 26 36
22 Пехчево 8 160,2 0 0,0 0,0% 6 2
23 Берово 8 26 200,0 2 15,4 7,7% 7 17
24 Валандово 1 7 59,1 0 0,0 0,0% 7 0
25 Виница 1 61 314,0 0 0,0 0,0% 20 41
26 Делчево*** 3 23 95,7 1 4,2 4,3% 4 18
27 Кратово 16 167,2 0 0,0 0,0% 14 2
28 Свети Николе 4 269 1311,4 1 4,9 0,4% 208 60
29 Кичево 3 5 254 444,4 10 17,5 3,9% 131 113
30 Ресен 146 892,9 4 24,5 2,7% 141 1
31 Неготино* 2 37 157,7 1 4,3 2,7% 25 11
Вкупно 115 3 225 13308 643,2 557 26,9 4,2% 9977 2774
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 8 од Богданци
***6 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 134318 13308 4982 24 129336 13284
1 ИЈЗ – Вирусологија 63421 7450 3226 22 60195 7428
2 ЦЈЗ Скопје 1753 194 0 0 1753 194
3 Авицена 10184 990 0 0 10184 990
4 Биотек 12271 629 0 0 12271 629
5 Жан Митрев Клиника 18083 1247 0 0 18083 1247
6 Систина 12901 668 0 0 12901 668
7 Лаор 124 25 0 0 124 25
8 МАНУ 10493 1549 1756 2 8737 1547
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 422 7 0 0 422 7
11 ЦЈЗ Битола 2707 367 0 0 2707 367
12 КИБФС 680 79 0 0 680 79
13 ГАК 517 15 0 0 517 15
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png