Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 28.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 956 104 0 0 956 104 11%
2 ЦЈЗ Скопје 24 2 0 0 24 2 8%
3 Авицена 126 6 0 0 126 6 5%
4 Биотек 119 5 0 0 119 5 4%
5 Жан Митрев Клиника 261 11 0 0 261 11 4%
6 Систина 137 7 0 0 137 7 5%
7 Лаор 104 20 0 0 104 20 19%
8 МАНУ 147 19 0 0 147 19 13%
9 Судска медицина 11 0 0 0 11 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 54 11 0 0 54 11 20%
11 КИБФС 18 3 0 0 18 3 17%
12 ГАК 14 0 0 0 14 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1971 188 0 0 1971 188 10%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 28.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје*** 44 1 105 4743 767,9 194 31,4 4,1% 2746 1803
2
 image (23)