Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 03/05/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови)
1 ИЈЗ – Вирусологија 108 6
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 0 0
3 Авицена (скрининг) 0 0
4 Биотек (приватни) 0 0
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 0 0
6 Систина (приватни) 0 0
7 МАНУ 5 1
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 113 7
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 03/05/2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 1 1 9 512 82.9 18 2.9 3.5% 367 127
2 Куманово 9 401 281.0 20 14.0 5.0% 290 91
3 Дебар 51 183.8 4 14.4 7.8% 47 0
4 Штип 34 64.5 2 3.8 5.9% 27 5
5 Прилеп 1 8 159 166.8 10 10.5 6.3% 76 73
6 Тетово 4 13 90 45.1 7 3.5 7.8% 43 40
7 Струга 67 98.7 14 20.6 20.9% 36 17
8 Велес 77 116.2 3 4.5 3.9% 31 43
9 Битола 18 17.7 1 1.0 5.6% 14 3
10 Охрид 1 15 26.7 0 0.0 0.0% 6 9
11 Кавадарци 5 11.6 1 2.3 20.0% 2 2
12 Гостивар 5 17 14.2 2 1.7 11.8% 12 3
13 Гевгелија 4 11.6 0 0.0 0.0% 4 0
14 Струмица 2 2.1 0 0.0 0.0% 2 0
15 Крива Паланка 1 5 20.9 0 0.0 0.0% 4 1
16 Радовиш 4 12.3 0 0.0 0.0% 4 0
17 Крушево 3 31.5 1 10.5 33.3% 1 1
18 Кочани 1 31 64.6 2 4.2 6.5% 21 8
19 Пробиштип 2 13.1 0 0.0 0.0% 2 0
20 Демир Хисар 1 11.9 0 0.0 0.0% 1 0
21 Македонски Брод 2 17.9 0 0.0 0.0% 0 2
22 Пехчево 2 40.1 0 0.0 0.0% 0 2
23 Валандово 1 8.4 0 0.0 0.0% 0 1
24 Виница 2 10.3 0 0.0 0.0% 1 1
25 Делчево 1 4.2 0 0.0 0.0% 0 1
26 Кратово 1 1 10.5 0 0.0 0.0% 0 1
27 Кичево 2 3.5 0 0.0 0.0% 1 1
28 Неготино* 9 38.3 0 0.0 0.0% 0 9
Вкупно 7 1 47 1518 73.4 85 4.1 5.6% 992 441
*седум заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни
Сите лаборатории 17359 1518
1 ИЈЗ – Вирусологија 11913 1251
2 Ветеринарен Факултет (скрининг) 404 29
3 Авицена (скрининг) 413 31
4 Биотек (приватни) 836 36
5 Жан Митрев Клиника (приватни) 3346 155
6 Систина (приватни) 362 10
7 МАНУ 85 6