Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 05.8.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 591 41 0 0 591 41 7%
2 ЦЈЗ Скопје 24 2 0 0 24 2 8%
3 Авицена 166 7 0 0 166 7 4%
4 Биотек 195 8 0 0 195 8 4%
5 Жан Митрев Клиника 202 10 0 0 202 10 5%
6 Систина 161 6 0 0 161 6 4%
8 МАНУ 133 32 0 0 133 32 24%
9 Судска медицина 10 0 0 0 10 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 43 6 0 0 43 6 14%
11 КИБФС 9 0 0 0 9 0 0%
12 ГАК 9 1 0 0 9 1 11%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1543 113 0 0 1543 113 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 05.8.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 35 3 103 5000 809,5
 image (25)