Извештај за спроведената вакцинација со вакцини против сезонски грип во Република Македонија, заклучно со 14.12.2014  (50 недела)

Извештај за спроведената вакцинација со вакцини против сезонски грип во Република Македонија, заклучно со 14.12.2014 (50 недела)

До затварањето на овој извештај, заклучно со 50 недела (до 14.12.2014 год.) во епидемиолошките служби на Центрите за јавно здравје и нивните подрачни единици, на територија на Република Македонија вакцинирани со вакцина против сезонски грип се вкупно 26.234 лица од…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2014/2015  (до 50-та недела, 14.12.2014)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2014/2015 (до 50-та недела, 14.12.2014)

Во текот на 49-тата недела од 2014 година (од 08.12 – 14.12.2014 година), во Република Македонија се пријавени 254 новозаболени лица од грип/заболувања слични на грип (МБ 12,3/100.000), што во однос на минатата недела претставува зголемување на бројот на регистрирани…

Прочитај Повеќе
Извештај за спроведената вакцинација со вакцини против сезонски грип во Република Македонија, заклучно со 07.12.2014  (49 недела)

Извештај за спроведената вакцинација со вакцини против сезонски грип во Република Македонија, заклучно со 07.12.2014  (49 недела)

До затварањето на овој извештај, заклучно со 49 недела (до 07.12.2014 год.) во епидемиолошките служби на Центрите за јавно здравје и нивните подрачни единици, на територија на Република Македонија вакцинирани со вакцина против сезонски грип се вкупно 26.201 лица од…

Прочитај Повеќе
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА,  СЕЗОНА 2014/2015   (до 49-та недела, 07.12.2014)

СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2014/2015  (до 49-та недела, 07.12.2014)

Во текот на 49-тата недела од 2014 година (од 01.12 – 07.12.2014 година), во Република Македонија се пријавени 149 новозаболени лица од грип/заболувања слични на грип (МБ 7,2/100.000), што во однос на минатата недела претставува намалување на бројот на регистрирани…

Прочитај Повеќе
Извештај за спроведената вакцинација со вакцини против сезонски грип во Република Македонија, заклучно со  30.11.2014  (48 недела)

Извештај за спроведената вакцинација со вакцини против сезонски грип во Република Македонија, заклучно со  30.11.2014  (48 недела)

До затварањето на овој извештај, заклучно со 48 недела (до 30.11.2014 год.) во епидемиолошките служби на Центрите за јавно здравје и нивните подрачни единици, на територија на Република Македонија вакцинирани со вакцина против сезонски грип се вкупно 26.010 лица од…

Прочитај Повеќе