Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 07.09.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 298 22 0 0 298 22 7%
2 ЦЈЗ Скопје 21 5 0 0 21 5 24%
3 Авицена 167 9 0 0 167 9 5%
4 Биотек 207 7 0 0 207 7 3%
5 Жан Митрев Клиника 216 8 0 0 216 8 4%
6 Систина 172 6 0 0 172 6 3%
7 Лаор 57 2 0 0 57 2 4%
8 МАНУ 154 33 0 0 154 33 21%
9 Судска медицина 30 0 0 0 30 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 38 5 0 0 38 5 13%
11 КИБФС 10 1 0 0 10 1 10%
12 ГАК 14 1 0 0 14 1 7%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1384 99 0 0 1384 99 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 33 1 48 6156 996,7 248 40,2 4,0% 5333 575
2 Куманово 7 25 1548 1084,9 64 44,9 4,1% 1253 231
3 Дебар 1 260 936,8 13 46,8 5,0% 220 27
4 Штип 5 11 1187 2253,5 23 43,7 1,9% 1074 90
5 Прилеп 6 9 531 557,1 30 31,5 5,6% 362 139
6 Тетово 4 2 23 1258 629,7 80 40,0 6,4% 1074 104
7 Струга 2 1 8 595 876,9 51 75,2 8,6% 489 55
8 Велес 2 280 422,6 14 21,1 5,0% 244 22
9 Битола 6 4 231 226,6 6 5,9 2,6% 183 42
10 Охрид 14 2 2 376 670,1 13 23,2 3,5% 306 57
11 Кавадарци 22 190 441,5 2 4,6 1,1% 163 25
12 Гостивар 1 21 824 688,0 41 34,2 5,0% 669 114
13 Гевгелија** 1 4 74 215,2 0 0,0 0,0% 31 43
14 Струмица 1 83 87,6 3 3,2 3,6% 49 31
15 Крива Паланка 1 1 61 255,0 2 8,4 3,3% 40 19
16 Радовиш 1 47 144,1 1 3,1 2,1% 39 7
17 Крушево 17 178,4 2 21,0 11,8% 14 1
18 Кочани 6 2 166 346,0 4 8,3 2,4% 125 37
19 Пробиштип 90 588,2 0 0,0 0,0% 75 15
20 Демир Хисар 60 716,2 2 23,9 3,3% 56 2
21 Македонски Брод 3 80 714,5 4 35,7 5,0% 63 13
22 Пехчево 2 38 761,1 0 0,0 0,0% 12 26
23 Берово 6 68 523,0 2 15,4 2,9% 31 35
24 Валандово 1 9 75,9 0 0,0 0,0% 8 1
25 Виница 1 2 83 427,2 1 5,1 1,2% 55 27
26 Делчево*** 6 1 4 108 449,2 3 12,5 2,8% 28 77
27 Кратово 2 24 250,8 0 0,0 0,0% 18 6
28 Свети Николе 10 301 1467,4 1 4,9 0,3% 273 27
29 Кичево 3 286 500,4 14 24,5 4,9% 230 42
30 Ресен 147 899,0 5 30,6 3,4% 142 0
31 Неготино* 3 48 204,5 2 8,5 4,2% 41 5
Вкупно 99 8 214 15226 735,8 631 30,5 4,1% 12700 1895
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 11 од Богданци, 12 странски државјани
***27 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 159387 15226 4982 24 154405 15202
1 ИЈЗ – Вирусологија 71084 8446 3226 22 67858 8424
2 ЦЈЗ Скопје 1970 223 0 0 1970 223
3 Авицена 13424 1116 0 0 13424 1116
4 Биотек 15690 751 0 0 15690 751
5 Жан Митрев Клиника 21351 1414 0 0 21351 1414
6 Систина 16515 765 0 0 16515 765
7 Лаор 1006 54 0 0 1006 54
8 МАНУ 11673 1794 1756 2 9917 1792
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 531 7 0 0 531 7
11 ЦЈЗ Битола 3777 440 0 0 3777 440
12 КИБФС 852 102 0 0 852 102
13 ГАК 752 26 0 0 752 26
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png