Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 15/09/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 525 92 0 0 525 92 18%
2 ЦЈЗ Скопје 40 5 0 0 40 5 13%
3 Авицена 254 14 0 0 254 14 6%
4 Биотек 154 7 0 0 154 7 5%
5 Жан Митрев Клиника 175 9 0 0 175 9 5%
6 Систина 165 6 0 0 165 6 4%
7 Лаор 50 3 0 0 50 3 6%
8 МАНУ 91 15 0 0 91 15 16%
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 76 11 0 0 76 11 14%
11 КИБФС 8 1 0 0 8 1 13%
12 ГАК 17 0 0 0 17 0 0%
13 Синлаб 166 0 0 0 166 0 0%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1721 163 0 0 1721 163 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 32 1 46 6405 1037.0 252 40.8 3.9% 5628 525
2 Куманово 17 13 1628 1141.0 65 45.6 4.0% 1363 200
3 Дебар 3 271 976.4 13 46.8 4.8% 220 38
4 Штип 5 7 1214 2304.8 24 45.6 2.0% 1122 68
5 Прилеп 7 12 574 602.2 34 35.7 5.9% 415 125
6 Тетово 13 3 1325 663.3 81 40.5 6.1% 1118 126
7 Струга 3 2 2 633 932.9 55 81.1 8.7% 513 65
8 Велес 6 1 295 445.2 15 22.6 5.1% 258 22
9 Битола 4 1 3 253 248.2 7 6.9 2.8% 195 51
10 Охрид 2 4 398 709.3 18 32.1 4.5% 326 54
11 Кавадарци 5 4 207 481.0 2 4.6 1.0% 174 31
12 Гостивар 8 1 12 865 722.2 47 39.2 5.4% 731 87
13 Гевгелија** 3 92 267.5 0 0.0 0.0% 36 56
14 Струмица 18 1 130 137.2 7 7.4 5.4% 57 66
15 Крива Паланка 2 2 86 359.6 3 12.5 3.5% 47 36
16 Радовиш 2 54 165.6 2 6.1 3.7% 41 11
17 Крушево 18 188.9 2 21.0 11.1% 14 2
18 Кочани 11 1 3 202 421.1 5 10.4 2.5% 137 60
19 Пробиштип 1 2 98 640.5 0 0.0 0.0% 79 19
20 Демир Хисар 1 61 728.2 2 23.9 3.3% 57 2
21 Македонски Брод 2 2 86 768.1 5 44.7 5.8% 70 11
22 Пехчево 2 42 841.2 0 0.0 0.0% 21 21
23 Берово 3 74 569.1 2 15.4 2.7% 48 24
24 Валандово 2 1 13 109.7 0 0.0 0.0% 9 4
25 Виница 2 96 494.2 2 10.3 2.1% 66 28
26 Делчево*** 7 4 135 561.5 3 12.5 2.2% 56 76
27 Кратово 1 24 250.8 0 0.0 0.0% 20 4
28 Свети Николе 1 310 1511.3 1 4.9 0.3% 290 19
29 Кичево 3 3 294 514.4 14 24.5 4.8% 252 28
30 Ресен 3 156 954.0 5 30.6 3.2% 142 9
31 Неготино* 2 49 208.8 2 8.5 4.1% 45 2
Вкупно 163 7 132 16088 777.5 668 32.3 4.2% 13550 1870
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***28 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 169481 16088 4982 24 164499 16064
1 ИЈЗ – Вирусологија 73794 8837 3226 22 70568 8815
2 ЦЈЗ Скопје 2189 258 0 0 2189 258
3 Авицена 15219 1178 0 0 15219 1178
4 Биотек 16840 803 0 0 16840 803
5 Жан Митрев Клиника 22552 1471 0 0 22552 1471
6 Систина 17729 836 0 0 17729 836
7 Лаор 1346 74 0 0 1346 74
8 МАНУ 12338 1915 1756 2 10582 1913
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 580 7 0 0 580 7
11 ЦЈЗ Битола 4170 480 0 0 4170 480
12 КИБФС 925 113 0 0 925 113
13 ГАК 856 28 0 0 856 28
14 Синлаб 181 0 0 0 181 0
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png