Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 20/09/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 199 26 0 0 199 26 13%
2 ЦЈЗ Скопје 26 2 0 0 26 2 8%
3 Авицена 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
4 Биотек 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
5 Жан Митрев Клиника 112 11 0 0 112 11 10%
6 Систина 128 6 0 0 128 6 5%
7 Лаор 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
8 МАНУ 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
9 Судска медицина 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
10 ЦЈЗ Битола 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
11 КИБФС 1 0 0 0 1 0 0%
12 ГАК 17 0 0 0 17 0 0%
13 Синлаб 69 0 0 0 69 0 0%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 552 45 0 0 552 45 8%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 10 24 6585 1066.1 257 41.6 3.9% 5744 584
2 Куманово 4 8 1698 1190.0 68 47.7 4.0% 1423 207
3 Дебар 1 4 276 994.4 14 50.4 5.1% 226 36
4 Штип 1 1 1 1232 2339.0 27 51.3 2.2% 1142 63
5 Прилеп 1 1 6 618 648.4 37 38.8 6.0% 450 131
6 Тетово 5 2 1381 691.3 84 42.1 6.1% 1124 173
7 Струга 1 647 953.6 58 85.5 9.0% 527 62
8 Велес 309 466.4 15 22.6 4.9% 258 36
9 Битола 1 272 266.9 7 6.9 2.6% 200 65
10 Охрид 405 721.8 18 32.1 4.4% 340 47
11 Кавадарци 3 215 499.6 2 4.6 0.9% 180 33
12 Гостивар 4 7 907 757.3 48 40.1 5.3% 749 110
13 Гевгелија** 5 107 311.1 0 0.0 0.0% 47 60
14 Струмица 2 175 184.8 10 10.6 5.7% 59 106
15 Крива Паланка 1 7 96 401.4 3 12.5 3.1% 62 31
16 Радовиш 1 2 71 217.7 2 6.1 2.8% 46 23
17 Крушево 20 209.9 2 21.0 10.0% 15 3
18 Кочани 9 1 2 264 550.3 6 12.5 2.3% 154 104
19 Пробиштип 1 1 104 679.7 0 0.0 0.0% 82 22
20 Демир Хисар 61 728.2 2 23.9 3.3% 57 2
21 Македонски Брод 91 812.7 5 44.7 5.5% 74 12
22 Пехчево 7 42 841.2 0 0.0 0.0% 31 11
23 Берово 5 84 646.0 2 15.4 2.4% 56 26
24 Валандово 17 143.4 0 0.0 0.0% 9 8
25 Виница 4 98 504.5 3 15.4 3.1% 71 24
26 Делчево*** 1 145 603.1 6 25.0 4.1% 63 76
27 Кратово 24 250.8 0 0.0 0.0% 20 4
28 Свети Николе 1 1 316 1540.6 2 9.8 0.6% 295 19
29 Кичево 2 311 544.2 15 26.2 4.8% 258 38
30 Ресен 160 978.5 5 30.6 3.1% 142 13
31 Неготино* 49 208.8 2 8.5 4.1% 45 2
Вкупно 45 7 86 16780 811.0 700 33.8 4.2% 13949 2131
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***30 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 176017 16780 4982 24 171035 16756
1 ИЈЗ – Вирусологија 75807 9188 3226 22 72581 9166
2 ЦЈЗ Скопје 2416 284 0 0 2416 284
3 Авицена 16473 1233 0 0 16473 1233
4 Биотек 17364 830 0 0 17364 830
5 Жан Митрев Клиника 23285 1542 0 0 23285 1542
6 Систина 18455 873 0 0 18455 873
7 Лаор 1581 89 0 0 1581 89
8 МАНУ 12684 1978 1756 2 10928 1976
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 610 7 0 0 610 7
11 ЦЈЗ Битола 4397 518 0 0 4397 518
12 КИБФС 957 117 0 0 957 117
13 ГАК 915 29 0 0 915 29
14 Синлаб 311 4 0 0 311 4
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png