Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 23.9.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 492 65 0 0 492 65 13%
2 ЦЈЗ Скопје 46 6 0 0 46 6 13%
3 Авицена 418 27 0 0 418 27 6%
4 Биотек 147 10 0 0 147 10 7%
5 Жан Митрев Клиника 176 6 0 0 176 6 3%
6 Систина 117 9 0 0 117 9 8%
7 Лаор 23 0 0 0 23 0 0%
8 МАНУ 100 20 0 0 100 20 20%
9 Судска медицина 17 1 0 0 17 1 6%
10 ЦЈЗ Битола 51 7 0 0 51 7 14%
11 КИБФС 3 0 0 0 3 0 0%
12 ГАК 14 1 0 0 14 1 7%
13 Синлаб 26 0 0 0 26 0 0%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1630 152 0 0 1630 152 9%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 58 32 6739 1091,1 258 41,8 3,8% 5856 625
2 Куманово 5 17 1713 1200,5 68 47,7 4,0% 1469 176
3 Дебар 2 282 1016,0 15 54,0 5,3% 226 41
4 Штип 5 5 1239 2352,2 27 51,3 2,2% 1159 53
5 Прилеп 4 7 643 674,6 38 39,9 5,9% 481 124
6 Тетово 5 7 1405 703,3 85 42,6 6,0% 1144 176
7 Струга 6 6 660 972,7 59 87,0 8,9% 537 64
8 Велес 1 4 313 472,4 15 22,6 4,8% 263 35
9 Битола 5 1 285 279,6 8 7,8 2,8% 215 62
10 Охрид 3 1 2 416 741,4 19 33,9 4,6% 346 51
11 Кавадарци 2 222 515,9 2 4,6 0,9% 183 37
12 Гостивар 1 1 918 766,5 49 40,9 5,3% 762 107
13 Гевгелија** 6 15 115 334,4 0 0,0 0,0% 66 49
14 Струмица 14 5 204 215,4 10 10,6 4,9% 64 130
15 Крива Паланка 2 102 426,5 4 16,7 3,9% 71 27
16 Радовиш 1 74 226,9 4 12,3 5,4% 48 22
17 Крушево 20 209,9 2 21,0 10,0% 15 3
18 Кочани 18 7 304 633,7 7 14,6 2,3% 169 128
19 Пробиштип 1 1 107 699,3 0 0,0 0,0% 88 19
20 Демир Хисар 61 728,2 2 23,9 3,3% 57 2
21 Македонски Брод 92 821,6 5 44,7 5,4% 74 13
22 Пехчево 5 42 841,2 0 0,0 0,0% 39 3
23 Берово 4 2 91 699,8 2 15,4 2,2% 60 29
24 Валандово 4 24 202,5 0 0,0 0,0% 9 15
25 Виница 3 103 530,2 3 15,4 2,9% 74 26
26 Делчево*** 3 1 154 640,5 6 25,0 3,9% 65 83
27 Кратово 1 24 250,8 0 0,0 0,0% 22 2
28 Свети Николе 3 1 322 1569,8 2 9,8 0,6% 298 22
29 Кичево 2 1 315 551,2 15 26,2 4,8% 264 36
30 Ресен 162 990,7 5 30,6 3,1% 143 14
31 Неготино* 49 208,8 2 8,5 4,1% 45 2
Вкупно 152 2 126 17200 831,3 712 34,4 4,1% 14312 2176
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци
***33 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 181034 17200 4982 24 176052 17176
1 ИЈЗ – Вирусологија 77118 9366 3226 22 73892 9344
2 ЦЈЗ Скопје 2565 301 0 0 2565 301
3 Авицена 17548 1291 0 0 17548 1291
4 Биотек 17914 849 0 0 17914 849
5 Жан Митрев Клиника 23828 1562 0 0 23828 1562
6 Систина 18891 900 0 0 18891 900
7 Лаор 1709 96 0 0 1709 96
8 МАНУ 13062 2044 1756 2 11306 2042
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 650 8 0 0 650 8
11 ЦЈЗ Битола 4541 534 0 0 4541 534
12 КИБФС 970 119 0 0 970 119
13 ГАК 966 32 0 0 966 32
14 Синлаб 510 10 0 0 510 10
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје
image.png