Ден на кој се однесуваат резултатите 01.7.2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 1001 113 0 0 1001 113 11%
2 ЦЈЗ Скопје 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
3 Авицена 101 8 0 0 101 8 8%
4 Биотек 105 11 0 0 105 11 10%
5 Жан Митрев Клиника 138 15 0 0 138 15 11%
6 Систина 161 7 0 0 161 7 4%
7 МАНУ 112 13 0 0 112 13 12%
8 Судска медицина 6 0 0 0 6 0 0%
9 ЦЈЗ Битола 29 6 0 0 29 6 21%
10 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1653 173 0 0 1653 173 10%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ 01.7.2020 Умрени (нови) Оздравени (нови) Вкупно Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 75 8 105 3208 519,4 124 20,1 3,9% 1074 2010
2 Куманово 9 1 769 538,9 38 26,6 4,9% 512 219
3 Дебар 6 102 367,5 4 14,4 3,9% 48 50
4 Штип 8 7 355 674,0 7 13,3 2,0% 187 161
5 Прилеп 6 269 282,2 20 21,0 7,4% 206 43
6 Тетово 9 2 12 723 361,9 55 27,5 7,6% 279 389
7 Струга 14 2 10 242 356,7 31 45,7 12,8% 66 145
8 Велес 3 1 189 285,3 13 19,6 6,9% 134 42
9 Битола 54 53,0 2 2,0 3,7% 32 20
10 Охрид 10 1 4 180 320,8 5 8,9 2,8% 24 151
11 Кавадарци 3 21 48,8 1 2,3 4,8% 5 15
12 Гостивар 7 2 1 129 107,7 12 10,0 9,3% 47 70
13 Гевгелија** 2 12 34,9 0 0,0 0,0% 7 5
14 Струмица 1 1 16 16,9 1 1,1 6,3% 5 10
15 Крива Паланка 15 62,7 0 0,0 0,0% 6 9
16 Радовиш 4 12,3 0 0,0 0,0% 4 0
17 Крушево 1 7 73,5 1 10,5 14,3% 2 4
18 Кочани 4 5 73 152,2 2 4,2 2,7% 50 21
19 Пробиштип 1 1 20 130,7 0 0,0 0,0% 9 11
20 Демир Хисар 2 23,9 0 0,0 0,0% 1 1
21 Македонски Брод 5 44,7 0 0,0 0,0% 2 3
22 Пехчево 6 120,2 0 0,0 0,0% 3 3
23 Берово 1 3 23,1 0 0,0 0,0% 2 1
24 Валандово 1 7 59,1 0 0,0 0,0% 4 3
25 Виница 3 15,4 0 0,0 0,0% 3 0
26 Делчево 1 4,2 1 4,2 100,0% 0 0
27 Кратово 4 41,8 0 0,0 0,0% 3 1
28 Свети Николе 6 36 175,5 0 0,0 0,0% 4 32
29 Кичево 3 38 66,5 1 1,7 2,6% 5 32
30 Ресен 3 111 678,8 3 18,3 2,7% 11 97
31 Неготино* 2 21 89,5 0 0,0 0,0% 13 8
Вкупно 173 15 150 6625 318,9 321 15,5 4,8% 2748 3556
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**2 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Богданци
***странски државјанин
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 63383 6626 4982 24 58401 6602
1 ИЈЗ – Вирусологија 33618 3922 3226 22 30392 3900
2 ЦЈЗ Скопје 776 148 0 0 776 148
3 Авицена 3540 460 0 0 3540 460
4 Биотек 5240 269 0 0 5240 269
5 Жан Митрев Клиника 8553 594 0 0 8553 594
6 Систина 4877 281 0 0 4877 281
7 Лаор 20 7 0 0 20 7
8 МАНУ 5688 812 1756 2 3932 810
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 113 3 0 0 113 3
11 ЦЈЗ Битола 199 45 0 0 199 45
12 Лаборатории од странство 4 4 0 0 4 4
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје заклучно со вчерашниот ден
image (15)