Актуелности

Image
ПРАКТИЧНИ СОВЕТИ ЗА ЗАШТИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ОД ИНСЕКТИ

  УРЕДУВАЊЕ НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА Правилно отсранете го отпадот и покријте ги контејнерите или кантите откако сте го отстраниле отпадот. Одржувајте ги септичките јами и одводните кана...

Image
СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ 22.5.2024

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ ОД АГЕНЦИЈАТА ЗА ДРОГИ НА ЕУ (ЕМЦДДА) ВО ЛИСАБОН И ЈЗУ ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ НА РСМ (ИЈЗ)   ДАЛИ УПОТРЕБУВАТЕ ДРОГИ? КОЛКУ? ЗОШТО? ЕМЦДДА во соработ...

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 17.05.2024

 ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 17.05.2024

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2022/2023 (19 недела, до 12.5.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2022/2023 (19 недела, до 12.5.2024)

Image
Недела за подигнување на свесноста за солта

Овогодинешната тема на Неделата за подигнување на свесноста за солта е „Време е да се сврти вниманието на солта", истакнувајќи го прашањето за „скриената" сол (нат...

Image
15 мај - Меѓународен ден на семејствата во 2024 година

„Семејствата градат оддржлива иднина; Меѓународниот ден на семејството, познат и како Глобален ден на семејството, е значаен настан кој се слави ширум светот со цел да се истакне важн...

Image
МЕСЕЧЕН БИЛТЕН ЗА ДВИЖЕЊЕТО НА АКУТНИТЕ ЗАРАЗНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО РСМ ЗА АПРИЛ 2024 ГОДИНА

 МЕСЕЧЕН БИЛТЕН ЗА ДВИЖЕЊЕТО НА АКУТНИТЕ ЗАРАЗНИ ЗАБОЛУВАЊА ВО РСМ ЗА АПРИЛ 2024 ГОДИНА