Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 03/09/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 359 49 0 0 359 49 14%
2 ЦЈЗ Скопје 14 4 0 0 14 4 29%
3 Авицена 262 9 0 0 262 9 3%
4 Биотек 219 6 0 0 219 6 3%
5 Жан Митрев Клиника 216 7 0 0 216 7 3%
6 Систина 174 1 0 0 174 1 1%
7 Лаор 25 3 0 0 25 3 12%
8 МАНУ 93 20 0 0 93 20 22%
9 Судска медицина 12 0 0 0 12 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 83 9 0 0 83 9 11%
11 КИБФС 14 1 0 0 14 1 7%
12 ГАК 15 0 0 0 15 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1486 109 0 0 1486 109 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 40 1 29 6054 980.2 246 39.8 4.1% 5053 755
2 Куманово 10 13 1522 1066.7 63 44.2 4.1% 1182 277
3 Дебар 2 259 933.2 11 39.6 4.2% 220 28
4 Штип 3 4 1172 2225.0 22 41.8 1.9% 1039 111
5 Прилеп 12 510 535.1 29 30.4 5.7% 338 143
6 Тетово 6 4 1240 620.7 78 39.0 6.3% 1041 121
7 Струга 4 587 865.1 49 72.2 8.3% 479 59
8 Велес 1 275 415.1 14 21.1 5.1% 234 27
9 Битола 6 2 221 216.8 6 5.9 2.7% 172 43
10 Охрид 7 354 630.9 11 19.6 3.1% 301 42
11 Кавадарци 3 189 439.2 2 4.6 1.1% 136 51
12 Гостивар 2 13 807 673.8 37 30.9 4.6% 624 146
13 Гевгелија** 55 159.9 0 0.0 0.0% 25 30
14 Струмица 2 1 75 79.2 3 3.2 4.0% 49 23
15 Крива Паланка 2 54 225.8 1 4.2 1.9% 35 18
16 Радовиш 1 45 138.0 1 3.1 2.2% 38 6
17 Крушево 17 178.4 2 21.0 11.8% 14 1
18 Кочани 155 323.1 4 8.3 2.6% 123 28
19 Пробиштип 1 86 562.1 0 0.0 0.0% 70 16
20 Демир Хисар 60 716.2 2 23.9 3.3% 55 3
21 Македонски Брод 1 74 660.9 4 35.7 5.4% 63 7
22 Пехчево 1 1 32 640.9 0 0.0 0.0% 7 25
23 Берово 64 492.2 2 15.4 3.1% 11 51
24 Валандово 9 75.9 0 0.0 0.0% 7 2
25 Виница 2 2 81 416.9 1 5.1 1.2% 49 31
26 Делчево*** 1 6 82 341.1 1 4.2 1.2% 18 63
27 Кратово 21 219.5 0 0.0 0.0% 16 5
28 Свети Николе 1 4 298 1452.8 1 4.9 0.3% 252 45
29 Кичево 4 1 6 279 488.2 13 22.7 4.7% 224 42
30 Ресен 1 147 899.0 4 24.5 2.7% 142 1
31 Неготино* 1 47 200.3 2 8.5 4.3% 37 8
Вкупно 109 3 89 14871 718.7 609 29.4 4.1% 12054 2208
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***20 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 154948 14871 4982 24 149966 14847
1 ИЈЗ – Вирусологија 69903 8277 3226 22 66677 8255
2 ЦЈЗ Скопје 1925 213 0 0 1925 213
3 Авицена 12837 1084 0 0 12837 1084
4 Биотек 15018 738 0 0 15018 738
5 Жан Митрев Клиника 20818 1384 0 0 20818 1384
6 Систина 15799 751 0 0 15799 751
7 Лаор 846 52 0 0 846 52
8 МАНУ 11423 1739 1756 2 9667 1737
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 501 7 0 0 501 7
11 ЦЈЗ Битола 3597 423 0 0 3597 423
12 КИБФС 815 92 0 0 815 92
13 ГАК 704 23 0 0 704 23
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

Аеродром 110
Чаир 88
Кисела Вода 87
Центар 81
Гази Баба 78
Карпош 78
Бутел 52
Ѓорче Петров 42
Студеничани 30
Шуто Оризари 29
Сарај 22
Арачиново 13
Илинден 13
странец 8
Петровец 8
Сопиште 7
(blank) 4
Чучер Сандево 3
Зелениково 2
Grand Total 755