Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 16/09/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 552 99 0 0 552 99 18%
2 ЦЈЗ Скопје 47 6 0 0 47 6 13%
3 Авицена 252 9 0 0 252 9 4%
4 Биотек 129 3 0 0 129 3 2%
5 Жан Митрев Клиника 217 24 0 0 217 24 11%
6 Систина 182 14 0 0 182 14 8%
7 Лаор 49 4 0 0 49 4 8%
8 МАНУ 111 15 0 0 111 15 14%
9 Судска медицина 17 0 0 0 17 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 45 9 0 0 45 9 20%
11 КИБФС 26 1 0 0 26 1 4%
12 ГАК 13 0 0 0 13 0 0%
13 Синлаб 34 2 0 0 34 2 6%
14 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1674 186 0 0 1674 186 11%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 56 19 6463 1046.4 252 40.8 3.9% 5647 564
2 Куманово 16 1 1644 1152.2 66 46.3 4.0% 1363 215
3 Дебар 2 272 980.0 13 46.8 4.8% 222 37
4 Штип 8 4 1222 2320.0 24 45.6 2.0% 1126 72
5 Прилеп 7 13 581 609.5 34 35.7 5.9% 428 119
6 Тетово 10 2 1335 668.3 81 40.5 6.1% 1120 134
7 Струга 6 2 4 639 941.8 57 84.0 8.9% 517 65
8 Велес 1 296 446.7 15 22.6 5.1% 258 23
9 Битола 6 259 254.1 7 6.9 2.7% 195 57
10 Охрид 2 9 399 711.1 18 32.1 4.5% 335 46
11 Кавадарци 4 211 490.3 2 4.6 0.9% 174 35
12 Гостивар 18 1 9 882 736.4 48 40.1 5.4% 740 94
13 Гевгелија** 5 5 97 282.0 0 0.0 0.0% 41 56
14 Струмица 12 1 142 149.9 7 7.4 4.9% 58 77
15 Крива Паланка 3 1 89 372.1 3 12.5 3.4% 48 38
16 Радовиш 2 2 56 171.7 2 6.1 3.6% 43 11
17 Крушево 18 188.9 2 21.0 11.1% 14 2
18 Кочани 17 2 220 458.6 5 10.4 2.3% 139 76
19 Пробиштип 1 1 99 647.0 0 0.0 0.0% 80 19
20 Демир Хисар 61 728.2 2 23.9 3.3% 57 2
21 Македонски Брод 1 3 87 777.0 5 44.7 5.7% 73 9
22 Пехчево 42 841.2 0 0.0 0.0% 21 21
23 Берово 4 74 569.1 2 15.4 2.7% 52 20
24 Валандово 1 14 118.1 0 0.0 0.0% 9 5
25 Виница 96 494.2 2 10.3 2.1% 66 28
26 Делчево*** 4 3 1 138 574.0 6 25.0 4.3% 57 75
27 Кратово 24 250.8 0 0.0 0.0% 20 4
28 Свети Николе 2 2 312 1521.1 1 4.9 0.3% 292 19
29 Кичево 3 1 297 519.7 14 24.5 4.7% 253 30
30 Ресен 1 156 954.0 5 30.6 3.2% 142 9
31 Неготино* 49 208.8 2 8.5 4.1% 45 2
Вкупно 186 7 85 16274 786.5 675 32.6 4.1% 13635 1964
*11 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**8 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 14 од Богданци, 12 странски државјани
***29 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 171155 16274 4982 24 166173 16250
1 ИЈЗ – Вирусологија 74346 8936 3226 22 71120 8914
2 ЦЈЗ Скопје 2236 264 0 0 2236 264
3 Авицена 15471 1187 0 0 15471 1187
4 Биотек 16969 806 0 0 16969 806
5 Жан Митрев Клиника 22769 1495 0 0 22769 1495
6 Систина 17911 850 0 0 17911 850
7 Лаор 1395 78 0 0 1395 78
8 МАНУ 12449 1930 1756 2 10693 1928
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 597 7 0 0 597 7
11 ЦЈЗ Битола 4215 489 0 0 4215 489
12 КИБФС 951 114 0 0 951 114
13 ГАК 869 28 0 0 869 28
14 Синлаб 215 2 0 0 215 2
15 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

image.png