Дневно Инфо за прес!
Ден на кој се однесуваат резултатите 31/08/2020
Број на направени тестови во денот Вкупно тестови Позитивни (нови) Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
1 ИЈЗ – Вирусологија 243 37 0 0 243 37 15%
2 ЦЈЗ Скопје 1 0 0 0 1 0 0%
3 Авицена 162 5 0 0 162 5 3%
4 Биотек 253 9 0 0 253 9 4%
5 Жан Митрев Клиника 294 10 0 0 294 10 3%
6 Систина 349 2 0 0 349 2 1%
7 Лаор 79 2 0 0 79 2 3%
8 МАНУ 185 43 0 0 185 43 23%
9 Судска медицина 8 0 0 0 8 0 0%
10 ЦЈЗ Битола 62 2 0 0 62 2 3%
11 КИБФС 11 5 0 0 11 5 45%
12 ГАК 18 0 0 0 18 0 0%
13 Лаборатории од странство 0 0 0 0 0 0 #DIV/0!
ВКУПНО ТЕСТОВИ за денот 1665 115 0 0 1665 115 7%
Рб. Дистрибуција по ЦЈЗ/ПЕ Заболени (нови) Умрени (нови) Оздравени (нови) Заболени (вкупно) Инциденца Умрени (вкупно) Морталитет Леталитет Оздравени (вкупно) Активни случаи (вкупно)
1 Скопје 34 64 5936 961.1 245 39.7 4.1% 4910 781
2 Куманово 10 74 1482 1038.6 63 44.2 4.3% 1104 315
3 Дебар 28 252 907.9 10 36.0 4.0% 186 56
4 Штип 14 30 1148 2179.5 22 41.8 1.9% 1010 116
5 Прилеп 15 5 478 501.5 29 30.4 6.1% 328 121
6 Тетово 3 48 1214 607.7 78 39.0 6.4% 1017 119
7 Струга 13 9 575 847.4 48 70.7 8.3% 463 64
8 Велес 270 407.5 14 21.1 5.2% 227 29
9 Битола 4 6 207 203.1 6 5.9 2.9% 164 37
10 Охрид 4 3 341 607.7 11 19.6 3.2% 295 35
11 Кавадарци 20 182 422.9 2 4.6 1.1% 124 56
12 Гостивар 2 1 36 793 662.1 37 30.9 4.7% 555 201
13 Гевгелија** 1 52 151.2 0 0.0 0.0% 24 28
14 Струмица 4 65 68.6 3 3.2 4.6% 47 15
15 Крива Паланка 1 6 48 200.7 1 4.2 2.1% 34 13
16 Радовиш 1 1 43 131.9 1 3.1 2.3% 36 6
17 Крушево 1 17 178.4 2 21.0 11.8% 14 1
18 Кочани 1 4 146 304.4 4 8.3 2.7% 118 24
19 Пробиштип 2 1 82 535.9 0 0.0 0.0% 68 14
20 Демир Хисар 2 60 716.2 2 23.9 3.3% 44 14
21 Македонски Брод 1 3 72 643.0 3 26.8 4.2% 55 14
22 Пехчево 1 19 380.5 0 0.0 0.0% 6 13
23 Берово 2 60 461.4 2 15.4 3.3% 7 51
24 Валандово 9 75.9 0 0.0 0.0% 7 2
25 Виница 3 74 380.9 1 5.1 1.4% 37 36
26 Делчево*** 1 61 253.7 1 4.2 1.6% 8 52
27 Кратово 1 19 198.6 0 0.0 0.0% 16 3
28 Свети Николе 2 9 290 1413.8 1 4.9 0.3% 243 46
29 Кичево 12 269 470.7 12 21.0 4.5% 204 53
30 Ресен 146 892.9 4 24.5 2.7% 142 0
31 Неготино* 1 45 191.7 2 8.5 4.4% 32 11
Вкупно 115 1 368 14455 698.6 604 29.2 4.2% 11525 2326
*10 заболени лица од ПЕ Неготино се жители на Демир Капија
**7 заболени лица од ПЕ Гевгелија се жители на Дојран, 9 од Богданци
***14 случаи се од Македонска Каменица
Вкупно направени тестови во РСМ
Кумулативен број на тестови Вкупно тестови Вкупно позитивни Тестови скрининг Позитивни скрининг Тестови рутина Позитивни рутина
Сите лаборатории 149934 14455 4982 24 144952 14431
1 ИЈЗ – Вирусологија 68521 8077 3226 22 65295 8055
2 ЦЈЗ Скопје 1871 202 0 0 1871 202
3 Авицена 12043 1051 0 0 12043 1051
4 Биотек 14282 716 0 0 14282 716
5 Жан Митрев Клиника 20136 1344 0 0 20136 1344
6 Систина 15191 728 0 0 15191 728
7 Лаор 721 46 0 0 721 46
8 МАНУ 11157 1685 1756 2 9401 1683
9 Ветеринарен Факултет 755 81 0 0 755 81
10 Судска медицина 467 7 0 0 467 7
11 ЦЈЗ Битола 3357 400 0 0 3357 400
12 КИБФС 770 90 0 0 770 90
13 ГАК 656 21 0 0 656 21
14 Лаборатории од странство 7 7 0 0 7 7
Дистрибуција на активни случаи по општини во Скопје

Аеродром 98
Чаир 98
Кисела Вода 95
Гази Баба 93
Карпош 81
Центар 80
Бутел 56
Ѓорче Петров 47
Шуто Оризари 31
Студеничани 26
Сарај 22
Арачиново 13
Илинден 13
странец 8
Петровец 8
Сопиште 4
Чучер Сандево 4
(blank) 2
Зелениково 2
Grand Total 781