Актуелности

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ЗАБОЛЕНИ ЛИЦА ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р. СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 04.04.2024

    Неделни податоци   Во периодот од 29.03-04.04.2024 година пријавени се 50 нови случаи на голема кашлица, со намалување од 21,9% споредено со претходниот седмодневен пе...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (13-та недела, до 31.03.2024)

  СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (13-та недела, до 31.03.2024)    

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (12-та недела, до 24.03.2024)

  СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (12-та недела, до 24.03.2024)    

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ЗАБОЛЕНИ ЛИЦА ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р. СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 28.03.2024

  Неделни податоци   Во периодот од 15-28.03.2024 година пријавени се 64 нови случаи на голема кашлица, со 11,1% намалување споредено со претходниот седмодневен период (n=72)....

Image
Светски ден на здравјето

    Светскиот ден на здравјето, се одбележува на 7 април секоја година како глобален повик за акција со цел да се зголеми свеста за здравствените прашања и да се подобри здравјет...

Image
24 Март – Светски ден за борба против туберкулоза

  Оваа година, како и претходните, на 24 март се одбележува светскиот ден за борбата против туберкулоза. На овој датум 1882 е откриен причинителот на ова заболување (Mycobacterium tube...

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ЗАБОЛЕНИ ЛИЦА ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р. СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 21.03.2024

 ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ЗАБОЛЕНИ ЛИЦА ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р. СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 21.03.2024 Неделни податоци   Во периодот од 15-21.03.2024 ...