Актуелности

Image
СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА 2024

  Вода за мир   https://www.unwater.org/water-facts/water-and-peace Водата може да создаде мир или да предизвика конфликт. Кога водата е дефицитарна или загадена, или кога л...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (11-та недела, до 17.03.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (11-та недела, до 17.03.2024)

Image
ЗДРАВИ БУБРЕЗИ ЗА СИТЕ

 Бубрезите се парни органи кои се неопходни за нормално функционирање на организмот. Тие се главно одговорни за филтрирање на отпадни производи, вишок вода и токсини од крвта. Бубрезите...

Image
Месечен билтен за движењето на заразните заболувања во РСМ за февруари 2024 година

 Месечен билтен за движењето на заразните заболувања во РСМ за февруари 2024 година

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ЗАБОЛЕНИ ЛИЦА ОД ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р. СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 14.03.2024

  Неделни податоци   Во периодот од 08-14.03.2024 година пријавени се 43 нови случаи на голема кашлица, со 14% намалување споредено со претходниот седмодневен период (n=50). Во ...

Image
СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (10-та недела, до 10.03.2024)

 СОСТОЈБА СО ГРИП ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, СЕЗОНА 2023/2024 (10-та недела, до 10.03.2024)