Актуелности

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 06.06.2024

 ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 06.06.2024

Image
СВЕТСКИ ДЕН НА БЕЗБЕДНА ХРАНА 7 ЈУНИ

Во пресрет на Светскиот ден на безбедна храна и во пресрет на високите температури кои ги очекуваме во текот на првата декада на јуни во 2024 година, Инститот за јавно здравје, како „ч...

Image
Светски ден на животната средина 5-ти јуни

    Во 1972 година, Генералното собрание на ОН го одреди 5 јуни за Светски ден на животната средина (WED). Првата прослава, под слоганот „Само една земја; се одржа во 1973 ...

Image
4 јуни - Mеѓународен ден на невините деца- жртви на агресија

      На 19 август 1982 година, на својата итна специјална седница за прашањето за Палестина, Генералното собрание, „згрозено од големиот број невини палестински и ли...

Image
Светски ден на велосипедот - 3 јуни

    ВОВЕД Во април 2018 година, Генералното собрание на Обединетите нации го прогласи 3 јуни за Светски ден на велосипедот.[1] Резолуцијата за Светскиот ден на велосипедот ј...

Image
ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 30.05.2024

 ИНФОРМАЦИЈА ЗА СОСТОЈБА СО ГОЛЕМА КАШЛИЦА ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО 2024 ГОДИНА, ЗАКЛУЧНО СО 30.05.2024

Image
Светски ден против употреба на тутун 31 мај

  Тема:,,Заштита на децата од влијанието на тутунската индустрија”. Како еден од најголемите и најзастапените ризик фактори кај речиси сите видови на хронични незаразни заболува...